Zonnepanelen extra aantrekkelijk door hoge stroomkosten

StroomVanDeZon onderscheidt zich door het aanbieden van de kWh-garantie. Eigen foto

Zonnepanelen zijn al jarenlang een aantrekkelijke investering, maar met de huidige stroomkosten is dat helemaal het geval. Het Lelystadse StroomVanDeZon merkt dat dagelijks aan het aantal aanvragen die ze ontvangen. ‘Mensen hoeven niet meer overtuigd te worden dat zonnepanelen hen veel geld besparen. Met de huidige energieprijzen heb je ze vaak binnen twee tot drie jaar terugverdiend. En daarna heb je nog ongeveer 20 jaar gratis stroom, omdat de levensduur van een zonnestroominstallatie ongeveer 25 jaar is’, legt eigenaar Paul Borrias uit.

De afgelopen weken is er veel nieuws over de afbouw van de salderingsregeling. ‘Dit is een soort subsidie op zonnepanelen waarvan de overheid vindt dat deze niet langer nodig is nu de terugverdientijd zo kort is. Helaas zijn er veel koppen in de media verschenen waarin gesuggereerd wordt dat zonnepanelen niet meer aantrekkelijk zijn. Dit is onjuiste informatie’, vertelt Paul.

De terugverdientijd wordt langer door de afbouw, maar die zal dan nog steeds slecht 3 jaar zijn in de meeste gevallen. ‘Daarmee blijven zonnepanelen één van de beste investeringen die je kunt doen als je energie wilt besparen’, zegt de eigenaar van StroomVanDeZon. Door de vele vragen die het zonnepanelenbedrijf krijgt over de salderingsregeling, namen ze een video op waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat het afbouwen van deze regeling precies inhoudt.

In de afgelopen jaren betaalde je wel BTW op zonnepanelen die je daarna na enkele maanden weer terugkreeg van de Belastingdienst. Sinds 1 januari 2023 is deze regeling gestopt om zonnestroom te stimuleren. ‘Je betaalt nu helemaal geen BTW meer op zonnepanelen waardoor je direct voordeel hebt en er geen ingewikkeld teruggave proces meer nodig is, wel zo gemakkelijk,’ legt Paul uit.

Verordening Toekomstbestendig Wonen

Bekend is dat de voordeligste manier om zonnepanelen aan te schaffen met je eigen (spaar)geld is, maar er zijn diverse interessante mogelijkheden om je zonnepanelen te financieren als je dit geld niet hebt. Paul zou het huren van zonnepanelen afraden, want dat is volgens hem een hele dure optie. De gemeente Lelystad biedt een lening aan om bestaande koopwoningen te verbeteren. De lening Verordening Toekomstbestendig Wonen helpt particuliere woningeigenaren met verduurzaming, asbestverwijdering en levensloopbestendigheid. ‘Op deze manier heeft iedereen in Lelystad de mogelijkheid om te kiezen voor duurzame energie’. In de uitgebreide online kennisbank van StroomVanDeZon staan allerlei wetenswaardigheden over zonnepanelen, waar ook informatie is te vinden over andere financieringsmogelijkheden.

StroomVanDeZon is vorig jaar door Duurzaam Thuis uitgeroepen tot nummer twee zonnepanelenbedrijf van Nederland. Paul vindt het een fantastische erkenning: ‘Doordat de klanten zeer tevreden zijn, schreven zij hele positieve reviews. Dat viel op bij Duurzaam Thuis; zij schreven een artikel’. In het artikel wordt de uitgebreide en duidelijke offerte en het persoonlijke advies als grootste voordeel beschouwd. Daarnaast garandeert het bedrijf een snelle en vakkundige levering met uitsluitend A-merk panelen.

Snelle groei

Door het succes van afgelopen jaar is het zonnepanelenbedrijf een beetje overvallen, volgens de eigenaar van StroomVanDeZon. ‘Door de enorme stroomaanvragen konden we op sommige momenten niet de optimale service leveren die van ons verwacht werd. We namen maatregelen, waardoor we onze klanten weer beter van dienst kunnen zijn’.

Het Lelystadse zonnepanelenbedrijf onderscheidt zich door het aanbieden van de kWh-garantie. ‘Deze garantie verzekert de beloofde opbrengst. Als de opbrengst niet wordt gehaald, ontvangt de klant een vergoeding per gemiste kWh. Daarnaast is StroomVanDeZon ervan overtuigd dat zij de scherpste prijzen aanbieden, daarom hebben we ook een laagste-prijsgarantie’.

Informatieavonden

Om Lelystedelingen verder te informeren over het verduurzamen van hun huis, worden er dit voorjaar een aantal informatieavonden gehouden. ‘We kondigen ze aan via de FlevoPost en onze website. Met de informatieavonden kunnen we heel Lelystad steeds een beetje duurzamer maken’, besluit Paul.

stroomvandezon.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu