Aangeboden door: q-park.nl

Zomervakantie: wat te doen in Nederland?

-

De zomervakantie is weer van start gegaan! Scholieren kunnen weer zes weken volop genieten van de vrijheid en veel ouders hebben ook een aantal weken vrij genomen om lekker te genieten van het gezin. Veelal gebeurt dit genieten in het buitenland, maar er zijn ook genoeg mensen die het geluk dichterbij huis zoeken. En stiekem is dat net zo avontuurlijk en leuk. Want zomervakantie in Nederland heeft veel te bieden.

Blijven jullie dit jaar ook gewoon lekker in eigen land? Maar heb je nog geen idee hoe de vakantie er precies uit gaat zien? Hieronder volgen de nodige tips en inspiratie om je op weg te helpen en een fantastische vakantie uit te stippelen.

Stedentrip door Nederland

Er zijn vast wel enkele steden in Nederland die je nog nooit hebt bezocht. Soms zelfs hele grote steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Den Haag? De Hagenezen ontvangen iedereen met open armen en laten ze proeven van het Bourgondische leven, de bruisende gezelligheid in de stad, fantastische winkels en kunst & cultuur. Parkeren Den Haag is bovendien makkelijker dan ooit tevoren. Er zijn talloze parkeergarages waar je terecht kunt. Ook budgetproof garages. Met een beetje uitzoekwerk van jouw kant, hoef je nauwelijks geld kwijt te zijn aan het parkeren. Zeker niet wanneer je een P+R net buiten de stad pakt. Zo bespaar je dus ook nog eens op onnodige parkeerkosten!

Breng je toch liever een bezoekje aan een andere stad in nederland? Of wil je misschien zelfs wel het hele land doorkruisen in enkele weken tijd? Dan is het goed om van tevoren alvast wat research te doen en routes uit te stippelen. Welke steden staan hoog op je verlanglijstje? Waar kun je allemaal terecht? Welke bezienswaardigheden mag je echt niet overslaan in deze stad? Enzovoorts. Op die manier weet je in enkele weken tijd de beste plekken van Nederland te onderzoeken.

Picknicken

Weinig te besteden en toch op zoek naar een leuk uitje om met je partner en/of kinderen te doen? Dan is picknicken natuurlijk altijd een goed idee. Zoek een afgelegen plek uit waar jullie heerlijk kunnen ravotten, genieten van de natuur en de gezelligheid. Of zoek juist de drukte op en ga naar het strand of een speeltuin. Bak van tevoren allemaal lekkernijen die met de picknick mee genomen kunnen worden. Zo zijn jullie de hele dag zoet.

Lange fietstochten

Nederland is en blijft natuurlijk een echt fietsland. We beschikken over ’s werelds beste infrastructuur voor fietsers en dat is duidelijk te merken. Het maken van fietstochten in Nederland is dan ook met heel veel gemak gedaan. Bovendien zijn er al heel wat fietsroutes voor je uitgestippeld. Deze kun je gemakkelijk online vinden. Een goede manier om verrassende plekjes in Nederland te ontdekken of simpelweg aan je conditie te werken deze vakantie. Bovendien is het ook nog eens een leuke activiteit voor het hele gezin. Samen op de fiets, op zoek naar avontuur.


Nieuws

menu