Aangeboden door: bromo.nl

Zo voorkom jij dat je scooter gestolen wordt

Foto: pexels.com

Het is heerlijk weer om met je scooter op pad te gaan. Zo kom je makkelijk en snel overal. Of je nu een terrasje gaat pikken of naar je werk. Je scooter brengt je waar je moet zijn. Het is wel fijn als je scooter er nog staat als je terugkomt. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Scooters zijn gewilde voertuigen om te stelen. Je scooter veilig stallen en zo diefstal voorkomen kan dus nog best een uitdaging zijn. Daarom gaan we in dit artikel in op het veilig stallen van je scooter in Almere. Hoe zorg je zelf dat de kans dat je scooter gestolen wordt zo klein mogelijk is en welke plekken zijn veilig om je scooter met een gerust hart te stallen?

Stal je scooter veilig

Als je je scooter echt veilig wilt stallen dan kun je je scooter het beste in een stalling plaatsen. Zo kun je scooter diefstal voorkomen. In Almere Stad zijn er 3 bewaakte fietsstallingen waar je ook je scooter kunt stallen. Je kunt ze vinden aan de Hospitaaldreef, Schrijverstraat en aan de Stadhuispromenade. Je kunt je scooter tijdens openingstijden gratis stallen. Verder heb je aan het Taxiplein, de Brouwerstraat en de Esplanade onbewaakte stallingen waar je 7 dagen per week en 24 uur per dag (24/7) kunt in- en uitrijden om je scooter veilig te stallen.

Gebruik een slot met keurmerk

Ben je niet in de buurt van een stalling of zet je toch liever je scooter gewoon buiten, dan kan dat ook natuurlijk. Zorg dan altijd dat je een slot met een keurmerk gebruikt. Als je je scooter verzekerd hebt, dan heb je sowieso een slot nodig met keurmerk. Doe je dat niet dan heb je geen dekking als je scooter gestolen wordt. Daarnaast weet je bij een slot met keurmerk ook zeker dat je een slot koopt dat je scooter goed beschermt en dat niet makkelijk open te breken is. Er zijn verschillende keurmerken zoals een ART3 en een ART4 keurmerk. Je verzekering geeft aan welk slot voldoende is voor de dekking van je verzekering.

Zet je scooter stevig vast met 2 sloten

Wil je helemaal op safe gaan, zet je scooter dan met 2 sloten vast. Zo maak je het dieven nog moeilijker om er met je scooter vandoor te gaan. Helemaal als je scooter aan een paal vastlegt. Hoe moeilijker het is om de sloten snel open te breken, hoe groter de kans dat scooter dieven jouw scooter overslaan. Kijk welke sloten elkaar het beste aanvullen en neem geen risico.

Kies voor een alarm op je scooter

Verder heb je de optie om te kiezen voor een alarm op je scooter. Dat schrikt mensen meteen af en helpt diefstal voorkomen. Doe dit wel altijd in combinatie met een goed slot, anders vraag je alsnog om problemen. Een alarm dat zichtbaar is met een lampje werkt het beste en soms is een lampje genoeg om te zorgen dat mensen van je scooter afblijven.

Scooter veilig, jij veilig

Jij weet nu precies wat je moet doen om je scooter veilig te stallen. Net zo belangrijk is het dat jij veilig op je scooter rijdt, neem vooral geen voorbeeld aan deze bestuurder ! Uiteraard heb je een degelijke opleiding en een scooter rijbewijs nodig om met je scooter op pad te kunnen. Je scooter rijbewijs halen in Almere kan via Bromo , je volgt dan zowel de theoretische als praktische opleiding. Vervolgens ga je direct op examen bij het CBR in Almere. Je begint altijd met het theorie examen, daarna kun je op voor je praktijkexamen. Tip: zorg ervoor dat je op tijd de examens aanvraagt, want de wachttijden bij het CBR zijn lang op dit moment !

Nieuws

menu