Aangeboden door: utp-kabel.nl

Zelf een netwerkkabel aanleggen

Foto: pexels

Ben je van plan om een netwerkkabel aan te leggen? Dit kan omdat er nog helemaal geen is of omdat je huidige netwerkkabel dringend vervangen moet worden. Dit kan in een paar handige stappen zo geregeld worden.

Het is wel verstandig om je van tevoren goed in te lezen, zodat je precies weet waarmee je aan de slag gaat. Want ook jij kan in je huis in Almere gewoon een ethernet kabel aansluiten . Lees je mee?

Een goede afwerking

Een groot voordeel aan het aanleggen van een nieuwe netwerkkabel, is dat je deze niet meer in zicht hoeft te houden. Je kunt deze tegenwoordig namelijk heel goed wegwerken. Denk hierbij aan de kabel verwerken in de vloer, achter een muur of zelfs in het plafond. Hierin is dus heel veel mogelijk. Voordat je aan de slag kunt, is het van belang dat je de juiste tools in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een kabeltang. Je kunt hiermee namelijk gemakkelijk de bescherming van de kabel eraf halen. Zodra je dit gedaan hebt kun je de draden in utp volgorde neerleggen. Hier zijn speciale kleuren voor.

Nog een aantal stappen te gaan

Een utp volgorde is gemaakt zodat je precies weet op welke kleurvolgorde de kleuren gelegd moeten worden. Dit is wel zo fijn als je hier niet zo bekend mee bent. Nadat je deze op volgorde hebt gelegd, kun je de kabels goed afknippen. Nadat je dit hebt gedaan kun je het omhulsel er weer omheen doen en dichtknijpen met een tang. Het zijn dus niet veel stappen die je moet maken om een netwerkkabel aan te leggen, maar je moet wel goed weten hoe deze stappen werken. Het belangrijkste is wel dat je de utp volgorde goed uitvoert. Deze volgorde is er natuurlijk niet voor niets.

Nieuws

menu