Aangeboden door: gaslicht.com

Wil jij ook overstappen op natuurlijke energiebronnen?

Foto: pexels.com

De energieprijzen zijn hoger dan ooit tevoren en het einde van de prijsstijgingen is ook nog niet in zicht. Vandaar dat 2022 het jaar is waarin de overstap naar groene energiebronnen vaker gemaakt wordt dan in ieder voorgaand jaar. Een van de meest gekozen manieren om zelfvoorzienend te worden, is door gebruik te gaan maken van zonne-energie. Dit is een heel rendabele investering, omdat de energiekosten hoog zijn en je ze tevens snel terug kunt verdienen.

Kies voor zonnepanelen om je eigen stroom op te wekken

We gebruiken voor alles wat we doen veel stroom: we moeten onze telefoon opladen, we zitten de hele dag achter de computer en ook de elektrische auto heeft stroom nodig. Als je je eigen stroom kunt opwekken, kun je dus heel veel kosten besparen. Je kunt zonnepanelen kopen en deze op je dak laten aanbrengen. Dit is een grote investering, maar je kunt je geld binnen een aantal jaar al terugverdiend hebben. Neem daarom eens contact op met een specialist die je kan vertellen hoeveel panelen je nodig hebt om in jouw behoefte te voorzien. Stem dit goed af want het heeft geen zin om structureel meer stroom op te wekken dan je verbruikt.

Is ieder dak geschikt voor zonnepanelen?

Als je zonnepanelen op je dak wilt laten plaatsen, is het belangrijk dat je veel zon op je dak hebt staan. Vaak worden panelen op het zuiden aangebracht. Heb je geen dak op het zuiden, dan kun je ook kijken of bijvoorbeeld je schuur meer geschikt is voor de panelen. Je kunt ook een installatie in je tuin maken als je op die manier het meeste zonlicht kunt pakken. Een expert kan je laten zien wat de mogelijkheden zijn om het optimale rendement te behalen. Zorg er ook voor dat je panelen schoon zijn. Vieze panelen wekken namelijk minder stroom op en dat gaat dus ten koste van je rendement. Eens per jaar even een doek over je panelen halen, is vaak al genoeg om geen rendementsverlies te lijden.

Kies de juiste energieleverancier

Het klinkt misschien gek, maar ook wanneer je zonnepanelen hebt, moet je met de juiste energieleverancier in zee gaan. In de winter kun je misschien wat extra stroom nodig hebben en dan moet je dit inkopen. Ook het overschot aan stroom dat je opwekt, wordt aan het energienetwerk afgeleverd en daar kun je een vergoeding voor krijgen. Vandaar dat het de moeite loont om met de juiste partij in zee te gaan. Zo kun je je energie optimaal inkopen en verkopen.

Nieuws

Meest gelezen

menu