Aangeboden door: Webton

Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Foto: pexels.com

Heb je een eigen website? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk websitebezoekers genereren. Om dat voor elkaar te krijgen, is investeren in SEO belangrijk. Een belangrijk aspect van SEO is linkbuilding. Maar wat houdt linkbuilding in en hoe gaat het in z’n werk? Wij sommen hieronder op wat je moet weten over deze effectieve SEO component!

Wat is linkbuilding?

Focus je op linkbuilding, dan ben je bezig met het verkrijgen van kwalitatieve links naar je website. Lukt dat, dan heeft dat een positief effect op de ranking in een zoekmachine als Google. Als je kwalitatieve links bemachtigt, is het mogelijk om beter te scoren in zoekresultaten. Hoe hoger je website in de zoekresultaten staat, hoe sneller potentiële klanten je vinden. Als je meer bezoekers op je website krijgt leidt dat sneller tot conversie.

Hoe werkt linkbuilding?

Als je graag een sterke linkbuildingstrategie opzet, is het essentieel dat je weet hoe het werkt. Zoals je hierboven al hebt gelezen draait het bij dit SEO-onderdeel allemaal om het verkrijgen van kwalitatieve links naar je website. Het verkrijgen van zulke links is op verschillende manieren mogelijk. Zo is het een optie om je website aan te melden op een startpagina, links te ruilen, gastblogs op verschillende websites te publiceren of advertorials en persberichten te schrijven. Het is ook een mogelijkheid om links te kopen, maar dan is het wel essentieel dat de kwaliteit daarvan hoog is.

Het is belangrijk dat je backlinks relevant zijn. Zo’n link is relevant als het qua onderwerp goed aansluit bij je website. De context van je backlinks is ook belangrijk. Staat de link naar je website in een relevant blogartikel, dan heb je daar veel meer aan dan wanneer een website een opsomming maakt van enkele links waar jouw website ook tussenstaat. Voor een succesvolle linkbuilding is het bovendien een must dat je links verkrijgt van betrouwbare websites.

Wat zijn de grootste voordelen van linkbuilding?

Besteed je nog geen aandacht aan linkbuilding, dan laat je een hoop kansen liggen. Niet voor niets is het tegenwoordig nog steeds een van de belangrijkste SEO componenten. Zet je linkbuilding op de juiste manier in, dan profiteer je daar ongetwijfeld van. Je scoort beter in de zoekresultaten, verhoogt het aantal websitebezoekers, straalt meer geloofwaardigheid en betrouwbaarheid uit met je website en verhoogt je omzet.

Zelf doen of uitbesteden

Een goede linkbuildingstrategie opzetten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Als het je interessant lijkt om meer over deze SEO component te weten, dan is het een mogelijkheid om hier zelf dieper in te duiken. Houd er wel rekening mee dat het een tijdrovend proces is wat vooral in de beginfase vrij complex kan zijn. Heb je niet genoeg kennis of tijd om het zelf op te pakken? Dan is uitbesteden een betere optie. Linkbuilding uitbesteden bij specialisten heeft namelijk meerdere voordelen. Je profiteert van de expertise van specialisten, waardoor de kans op goede resultaten groot is. Door linkbuilding uit te besteden bemachtig je kwalitatieve backlinks en bespaar je daarnaast eenvoudig tijd én geld.

Nu je meer weet over linkbuilding en hoe het werkt, is het makkelijker om te bepalen of het iets is waar je in wilt investeren. Het is in ieder geval zeker iets om te overwegen als je graag groeit met je website. Heb je een succesvolle linkbuildingstrategie, dan heb je daar jarenlang profijt van!

Nieuws

Meest gelezen

menu