Aangeboden door: bewustbbl.nl

Wat is beter, BOL opleiding of BBL opleiding?

Foto; pexels

Een BBL cursus is niet altijd superieur aan een BOL cursus. Hetzelfde geldt in de andere richting. Welke optie de voorkeur verdient is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Als je bijvoorbeeld naar school wilt en wilt studeren, kan een BOL opleiding ideaal voor je zijn. Je zult hier ook veel contact hebben met andere studenten. Een BBL opleiding kan interessant zijn als je ervoor kiest om te werken in plaats van te studeren. Je zult vooral contact hebben met collega’s van het bedrijf waar je een BBL opleiding volgt.

Deeltijds onderwijs is niet voor alle leerlingen geschikt

Sommige mensen leren graag door te lezen, terwijl anderen liever leren door te doen. Is het laatste iets waar je belangstelling voor hebt, en ben je een doener? Dan doe je er goed aan je in te schrijven voor een deeltijdopleiding aan het mbo. Hiervoor is één dag onderwijs per week nodig (2 dagen voor sommige BBL cursussen) en vier dagen werken en leren bij een gekwalificeerd leerbedrijf. Onder leiding van opleiders leer je een vak door te doen.

Een BBL cursus geeft je praktijkervaring in een professionele omgeving

Werken en studeren worden tijdens je BBL opleiding gecombineerd. Zo kun je de theorie die je op school leerde meteen in praktijk brengen. Je werkt ook in de richting die je op lange termijn wilt gaan. Daardoor krijg je veel praktische ervaring terwijl je een BBL opleiding volgt.

Het verschil tussen de twee

Het verschil tussen de twee mogelijkheden zit in de leermethoden. In een BOL cursus leer je door veel theorie te oefenen, in een BBL cursus leer je door te doen en krijg je minder theorie. Een BOL opleiding vindt vooral plaats op school: je hebt recht op studiefinanciering, een studentenreisproduct, en, uiteindelijk, een stagevergoeding als je stage loopt. Een BBL cursus volg je terwijl je voor een bedrijf werkt: je ondertekent een arbeidscontract, ontvangt een salaris, maar hebt geen recht op studiefinanciering of een studentenreisproduct. De studiebelasting is hetzelfde, d.w.z. het aantal uren dat je studeert.

Nieuws

menu