Aangeboden door: Etos

Wat doet vitamine c voor je lichaam?

-

Vitamine C houdt je huid gezond én sterk! Je weet waarschijnlijk wel dat vitamine C goed voor je is. Maar weet je ook wat het voor je lichaam doet? Deze essentiële voedingsstof doet van alles, van het stimuleren van je immuunsysteem tot het gezond houden van je huid. Met zoveel voordelen is het geen wonder dat vitamine C vaak de „wondervoedingsstof” wordt genoemd. In dit artikel vertellen we je graag meer over deze krachtige antioxidant!

Vitamine C helpt je immuunsysteem

Een van de belangrijkste functies van vitamine C is om je immuunsysteem goed te laten functioneren. Deze voedingsstof helpt de productie van witte bloedcellen te verhogen, die van belang zijn bij het bestrijden van infecties. Deze vitamines helpt de cellen ook beschermen tegen schade door gifstoffen en vrije radicalen. Als je vaak ziek wordt of merkt dat je vaker ziek wordt dan je zou willen, dan kan het verhogen van je inname van vitamine C een eenvoudige manier zijn om je algehele gezondheid te bevorderen!

Vitamine C houdt je huid gezond

Vitamine C is ook belangrijk om je huid gezond te houden. Deze voedingsstof helpt bij de productie van collageen, een eiwit dat je huid zijn structuur geeft. De productie van collageen neemt af naarmate we ouder worden, dus vitamine c kopen is essentieel voor het behoud van een prachtig uitziende huid. Vitamine C helpt ook je huid te beschermen tegen schade door de ultraviolette stralen van de zon. Dus als je wilt dat je huid er op zijn best uit blijft zien, zorg dan dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt!

Vitamine C helpt ontstekingen te verminderen

Last but not least, staat vitamine C ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat het kan helpen om zwellingen en irritaties in het lichaam te verminderen. Als je lijdt aan aandoeningen als artritis of astma, dan kan het verhogen van je inname van vitamine C helpen om je symptomen te verbeteren. En dat niet alleen! Wist je dat vitamine C ook goed is voor de gezondheid van het hart? Deze vitamine helpt om de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen, wat weer kan helpen om het risico op hartziekten te verminderen. Probeer voedingsmiddelen als sinaasappels, aardbeien, paprika’s en broccoli aan je dieet toe te voegen, of neem een supplement als je denkt dat je misschien een tekort hebt aan vitamine C. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Nieuws

menu