Volle schappen bij kringloop RataPlan

Bedrijfsleider Henk de Roo: 'We zijn heel blij om weer helemaal open te mogen'. Fotostudio Wierd

Lelystad - Kringloopwinkel RataPlan in Lelystad heeft, net als alle andere niet-essentiële winkels, haar deuren weer helemaal geopend. Een afspraak inplannen om lekker rond te mogen snuffelen is ook niet meer nodig.

De afgelopen maanden waren de medewerkers vooral druk met opruimen en reorganiseren van de winkel. ‘We zijn heel blij om weer helemaal open te mogen’, vertelt bedrijfsleider Henk de Roo. ‘Zonder winkel heb je bijna geen omzet. Daarom zijn we tijdens de lockdown begonnen met de verkoop van de spullen via Instagram en Marktplaats. We merkten dat social media werkt, en dat het een grote groep bereikt'.

'De komende maandan gaan we dan ook aan de slag met het ontwikkelen van een webshop’, vertelt Henk enthousiast. Toen de winkel gesloten was, ging het ontvangen van goederen wel gewoon door. ‘Onze schappen hebben nog nooit zo vol gestaan. We merkten ook dat mensen in het begin zelfs méér spullen brachten. Ondertussen zijn we al wat meer teruggegaan naar het oude ritme. Iedereen kan elke dag goederen zonder afspraak afgeven bij Ontvangst Goederen. We hebben nooit teveel!’

www.rataplan.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu