Aangeboden door: ondernemeneninternet.nl

5 redenen om gebruik te maken van een online boekhoudprogramma

Afbeelding: Unsplash

Het runnen van een eigen onderneming geeft je de vrijheid waar je waarschijnlijk al een tijdlang naar opzoek was. Geen baas die meekijkt over je schouder en tijd die je volledig naar eigen wens kunt indelen. Er is natuurlijk ook een keerzijde aan het werken voor jezelf. Zo ben jij, en niemand anders, verantwoordelijk voor de te leveren diensten of producten en kun je niet naar een ander wijzen.

Daarbij dien je ook zelf de financiën bij te houden. Dit is natuurlijk leuk, aangezien je wilt weten hoeveel er precies binnen komt. Echter is het voor veel mensen nogal een struggle deze financiën goed overzichtelijk te houden. De oplossing hiervoor is een online boekhoudprogramma . In dit artikel vertellen we hier alles over en laten we zien waarom dit ook voor jou kan werken.

Wat is een online boekhoudprogramma?

Voordat we je gaan overtuigen gebruik te maken van een online boekhoudprogramma leggen we eerst kort uit wat het precies is. Dit boekhoudprogramma heeft het doel structuur en orde aan te brengen bij jouw administratie. Je kunt hier precies invullen wat er uitgaat en binnen komt. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken als we het hebben over de belastingaangifte. Het is een veilige manier om de financiën overzichtelijk te houden, waarbij je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Laten dan maar snel doorgaan naar de 5 redenen waarom jij hier gebruik van zou moeten maken.

1. Minder zorgen

Ben jij heel slecht in het ordenen van inkomsten en uitgaven en raak je vrij snel bonnetjes kwijt? Met een online boekhoudprogramma vul je alles online in, waarna je helemaal niets hoeft te bewaren in mappen. Dit scheelt je hoogstwaarschijnlijk een boel stress waar je al helemaal niet op zit te wachten. Doordat alles overzichtelijk opgeslagen staat op je laptop, kan jij je hierdoor focussen op dingen die je echt belangrijk en bovenal leuk vindt.

2. BTW- en belastingaangifte doen

De BTW- en belastingaangifte is voor veel mensen een onderdeel binnen een onderneming waar men nogal eens problemen mee heeft. Een online boekhoudprogramma maakt het leven hierin een stuk eenvoudiger voor je. Er staat duidelijk genoteerd om hoeveel geld het gaat en wanneer het moet worden gedaan. Zo ben je nooit te laat en heb je een duidelijk beeld om het geld dat je nog moet gaan afdragen. Ook kan een dergelijk boekhoudprogramma je helpen met het opstellen van de jaarrekening.

3. Koppelen aan je zakelijke rekening

Als eigenaar van een bedrijf heb jij ongetwijfeld een zakelijke rekening. Het fijne aan zo’n zakelijke rekening is dat je deze zeer eenvoudig kunt koppelen aan een online boekhoudprogramma. Dit wil zeggen dat alle kosten die je maakt direct in het boekhoudprogramma worden genoteerd. Dit geldt overigens ook voor de inkomsten die je genereert. Op deze manier staat alles binnen een oogopslag genoteerd, waardoor je er niet eens over hoeft na te denken. Zomaar een voorbeeld van hoe handig zo’n hulpmiddel kan zijn.

4. Overal toegang tot de boekhouding

Een vierde reden om gebruik te maken van een online boekhoudprogramma, is dat je overal toegang hebt tot jouw boekhouding. Dit komt omdat deze boekhoudprogramma’s veelal gecombineerd zijn met een app. Zo hoef je niet per se achter de computer te zitten om even snel iets te checken. Dit doe je gewoon via de telefoon, waardoor je bijvoorbeeld snel informatie kan checken of doorgeven.

5. Samen met andere collega’s

Het komt voor dat er binnen een bedrijf meerdere mensen verantwoordelijk zijn voor de boekhouding. Een voordeel van zo’n programma is dat je meerdere mensen de rechten kunt geven voor toegang tot de boekhouding. Op deze manier kunnen er op verschillende momenten door verschillende mensen wijzigingen worden aangebracht. Erg handig als je meerdere afdelingen binnen een bedrijf hebt, waarbij er per afdeling een ander persoon verantwoordelijk voor de boekhouding is. Hierdoor hoeven mensen niet te wachten met het invullen van de administratie, voordat de ander klaar is.

Is een online boekhoudprogramma iets voor jou?

Als het goed is weet je nu precies wat een online boekhoudprogramma is en waarom het een geschikt hulpmiddel kan zijn voor jouw bedrijf. Het maakt het leven een stuk eenvoudiger en zorgt er bovenal voor dat je het hoofd van iets meer rust voorziet. Met een simpele handeling staan alle inkomsten en uitgaven genoteerd, waardoor het bewaren van bonnetjes verleden tijd is. Bedenk goed of dit voor jou kan werken. Je zult hoe dan ook ervaren dat je meer tijd overhoudt voor nuttige en leuke dingen.


Nieuws

menu