Stempher plantencentrum gaat stoppen

Ruud en Dory Stempher. Eigen foto

Na meer dan twintig jaar gaan Ruud en Dory Stempher stoppen met hun plantencentrum aan de Groene Velden 49 in Lelystad. Op zaterdag 17 december is de laatste verkoopdag. ‘Wij sluiten af met onze bekende verkoop van kerstbomen’.

‘Het was hard werken van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, maar we hebben het altijd met heel veel passie en plezier gedaan’, laat het ondernemersechtpaar weten. ‘Een plantencentrum is een bewerkelijke branche die alleen bestaansrecht heeft als je er heel veel tijd en passie in stopt. Door de werkweken die wij maakten hebben wij ook te weinig tijd voor familie en vrienden kunnen maken. Het wordt dus echt tijd dat we, naast ons werk, ook kunnen gaan genieten van andere dingen. Vandaar ons besluit om te stoppen met ons plantencentrum.

Hobbels

Deze jaren zijn er ook genoeg hobbels voor Ruud en Dory geweest. ‘Bijvoorbeeld een nachtvorst van -24 graden Celsius met een flinke schadepost, internet, verplichte winkelsluiting in de coronatijd. Een tijd van bezinning. Opeens voelden we ons wel erg kwetsbaar. Het besef dat hard werken niet automatisch wordt beloond was een domper op ons ondernemerschap’.

Voorgaande jaren waren Ruud en Dory gewend in oplossingen te denken om in alle situaties te blijven ondernemen. ‘Nu kwam het besef dat dat niet altijd mogelijk is en dat je als ondernemer soms met de rug tegen de muur staat’.

Gelukkig hebben de Stemphers ook deze periode zakelijk gezien goed doorstaan. ‘Met dank aan onze trouwe klanten en onze fantastische kinderen en kleinkinderen en de extra handen van vrienden en laten wij Alwin niet vergeten’.

Nieuws

menu