Aangeboden door: Bowork

Start je eigen loodgietersbedrijf!

Foto: Canva

Wanneer je een eigen loodgietersbedrijf wilt starten, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zullen we de belangrijkste stappen met je doorlopen zodat je goed voorbereid aan de slag kunt!

1. Welke diensten ga je aanbieden?

Er zijn veel verschillende soorten loodgieterswerk, dus je moet goed nadenken over welke diensten je wilt aanbieden. Als je bedrijf bijvoorbeeld kleine reparaties en onderhoud aan waterleidingen en sanitair aanbiedt, moet je er rekening mee houden dat je over de juiste gereedschappen en kennis moet beschikken.

2. Bedrijfsplan opstellen

Als je weet welke diensten je wilt aanbieden, moet je een bedrijfsplan opstellen. Hierin staat precies beschreven wat je bedrijf gaat doen, welke kosten er gemaakt moeten worden en hoe je bedrijf zich in de markt gaat positioneren. Een goed bedrijfsplan is onmisbaar als je geld wilt lenen van een bank of andere investeerders.

3. Financiering regelen

Als je bedrijfsplan klaar is, moet je gaan kijken naar de mogelijkheden om je bedrijf te financieren. Je kunt bijvoorbeeld geld lenen van een bank, maar je kunt ook kijken of er investeerders zijn die in jouw bedrijf willen steken. Als je bedrijf groot genoeg is, kun je er ook voor kiezen om aandelen aan te bieden.

4. Inschrijven bij KVK

Volgens de wet moet je je bedrijf inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Wanneer je je bedrijf wilt inschrijven, moet je een aantal gegevens aanleveren, zoals je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekeningnummer en het soort loodgieterswerk dat je gaat uitvoeren. Nadat je je bedrijf hebt ingeschreven, krijg je een uittreksel uit het Handelsregister, wat bewijst dat je bedrijf officieel bestaat. Na inschrijving ontvang je van de Belastingdienst op korte termijn jouw omzetbelastingnummer en btw-identificatienummer (btw-id).

5. Gereedschap en materiaal aanschaffen

Om je bedrijf te kunnen starten, heb je natuurlijk gereedschap en materiaal nodig. Dit kan best een groot bedrag zijn, dus je moet goed nadenken over welke gereedschappen en materialen je echt nodig hebt. Als je bedrijf groeit, kun je altijd nog meer gereedschap en materiaal aanschaffen. Voor werkkleding en schoenen kun je goed terecht bij Bowork . Zij hebben de grootste fysieke winkel met werkschoenen, werklaarzen, werkkleding e.d. van Nederland. De winkel is gevestigd in Bunschoten vlakbij de A1 en biedt voldoende parkeergelegenheid.

6. Zorg voor een goede verzekering

Als je een eigen bedrijf hebt, moet je goed nadenken over welke verzekeringen je nodig hebt. Je moet bijvoorbeeld denken aan een aansprakelijkheidsverzekering, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een werknemersverzekering. Als je niet zeker weet welke verzekeringen je nodig hebt, kun je altijd terecht bij een verzekeraar om advies te vragen.

7. Vind je eerste klanten

Als je bedrijf eenmaal draait, is het belangrijk om klanten te vinden. Zorg voor een goede en gebruiksvriendelijke website waarop je je diensten aanbiedt en vergeet ook zeker niet om tijd (en eventueel wat geld) te investeren in social media. Je kunt ook adverteren in lokale kranten, briefjes ophangen in de supermarkt, of een flyer uitdelen in je buurt. Als je eenmaal een aantal klanten hebt, kun je ze vragen om een review te schrijven zodat potentiële klanten zien welke services je biedt.

8. Goede administratie en boekhouding

Het is belangrijk om een goede administratie en boekhouding bij te houden, zodat je weet hoe je bedrijf ervoor staat. Je moet bijvoorbeeld facturen en uren bijhouden. Als je bedrijf groeit, kun je er ook voor kiezen om een boekhouder of accountant in te schakelen. Zo weet je zeker dat je alles goed bijhoudt en betaalt!

Nieuws

Meest gelezen

menu