Raven Hengelsport sluit deuren, faillissement dreigt

Raven Hengelsport. Foto: Raven Hengelsport

Raven Hengelsport, met onder andere een vestiging in Lelystad, sluit voorlopig de (digitale) deuren. De hengelsportketen verkeert in financiële problemen.

Wat ooit begon als een dierenwinkel aan huis in de jaren ‘70, groeide uit tot een toonaangevende leverancier van hengelsportartikelen. Met vier grote winkels en een webwinkel met duizenden artikelen is Raven Hengelsport een van de grootste spelers binnen de hengelsportbranche. De megastores bevinden zich in Almelo, Lelystad, Steenwijk en Rijen. Raven Hengelsport levert producten van vele merken. En daar komt nu noodgedwongen einde aan.

Op 4 januari 2023 is door de rechtbank Midden Nederland aan de vennootschappen die tot de groep van Raven Hengelsport behoren surseance van betaling verleend. De bewindvoerder en de bestuurders van Raven Hengelsport onderzoeken of voortzetting van de activiteiten in de huidige vorm mogelijk is. Indien er geen mogelijkheden zijn, zal de surseance van betaling op korte termijn worden omgezet in een faillissement en wordt de bewindvoerder tot curator aangesteld. Die zal dan onderzoeken of een doorstart van de activiteiten van Raven Hengelsport mogelijk is.

‘Met pijn in het hart’

‘Nadere informatie over de gevolgen van de surseance van betaling (en faillissement indien uitgesproken) zal binnenkort op onze website bekend worden gemaakt. Via deze weg wil het gehele team van Raven Hengelsport iedereen bedanken voor de geweldige jaren. Bijna 50 jaar hebben wij genoten van iedereen die wij hebben mogen ontvangen in onze winkels, webshops, beurzen, distributiecentrum en hoofdkantoor. Met pijn in het hart voorlopig een goede laatste vangst gewenst van ons’, schrijven de bestuurders aan de klanten.

Nieuws

Meest gelezen

menu