Plus Postma in Lelystad viert 20-jarig jubileum met speciale mokkenactie

Menno Baars (links) en Jan Postma (rechts) tonen de speciale mokken. Foto: Fotostudio Wierd

Voor het 20-jarig jubileum van supermarkt Plus Postma in de Botter, maakte kunstenaar en cardioloog Menno Baars zes verschillende schilderijen. De schilderijen werden vervolgens geprint op mokken. Klanten kunnen deze zes speciale mokken tot en met half januari sparen bij de supermarkt.

Eigenaar Jan Postma is trots op het resultaat. ‘De mokkenactie is een van de grote acties om ons jubileum te vieren. En ook nog de leukste! We willen onze klanten graag wat teruggeven dit moeilijke jaar. Een kleurrijke mok past daar heel goed bij.’ Menno stemt ermee in. Zijn favoriete mok? De gele. ‘Ik wil dat mensen blij worden van de mok, net zoals ik. We moeten met zijn allen wat moois van het leven maken! Door positieve en kleurrijke kunst hoop ik dat gevoel over te dragen aan anderen,’ legt Menno uit.

Buurtwinkel

Jan is al twintig jaar de eigenaar van Plus Postma. Een supermarkt waar hij trots op is. ‘We zijn nog steeds écht een buurtwinkel. Klanten komen hier dagelijks langs. Dat is mooi om te zien. Al helemaal als mensen blij zijn met de acties die we houden,’ vertelt Jan. ‘Dit jaar organiseerden we al twee eerdere grote acties naar aanleiding van het jubileum: kraak de kluis en een Ganzenbordversie van Lelystad. De mokkenactie is daarmee de derde van het jaar.’

De herkenbare stijl van de kunstenaar is goed terug te zien op de mokken. Kleurrijke vormen en gezichten schetsen een vrolijk beeld. Hij vertelt dat hij meteen enthousiast werd, toen Jan hem benaderde. ‘Lelystad is een prachtige stad waar ik graag woon. Om iets te maken voor haar inwoners, is superleuk.’ Menno hoefde niet lang na te denken over het ontwerp. ‘Ik schilderde op grote doeken, die ook in de winkel te vinden zijn. Daar was ik in totaal een week mee bezig. Iedere dag één kunstwerk. Daarna werden ze op de koppen geprint.’

Actie

In de supermarkt staan meerdere banners en de originele schilderijen van Menno zijn ook te zien. Alle zes soorten staan gepresenteerd in een display. ‘Als je je spaarkaart vol hebt, kun je je eigen mok uitkiezen,’ legt Jan uit.

De mokken zijn tot en met 14 januari te sparen met een spaarkaart en een kleine bijdrage. ‘Normaal zijn de kunstwerken van Menno Baars voor de meeste mensen niet betaalbaar. Toch wilde ik zijn kunst wat meer toegankelijk maken voor de inwoners van Lelystad. Door zelf te investeren, kunnen onze klanten met gewone dagelijkse boodschappen makkelijk zegels sparen,’ legt de supermarkteigenaar uit. ‘Op die manier geven we wat terug aan onze klanten. Iets wat we graag doen en wat ons speciaal maakt!’ besluit Jan trots.

Plus Postma is te vinden aan de Botter 44-31 in Lelystad.

Nieuws

menu