Paramedisch centrum opent de deuren in Lelystad

De samenwerkende ondernemers van paramedisch centrum De Stelling. Foto: BIJL Orthopedie

De Lelystadse bedrijven Ergotherapie Lelystad, Diëtistenpraktijk ToV, en BIJL orthopedie bundelen de krachten. Zij open een nieuw paramedisch centrum aan de Stelling 13-01 (met de ingang aan de Agorabaan) om precies te zijn. Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het open huis op zaterdag 30 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Nils IJkema van eenmanszaak BIJL orthopedie en Feline Hielkema van eerst Ergotherapie Hielkema werkten al enige jaren samen, en hier is later Annelies Tolsma van Diëtistenpraktijk ToV bijgekomen. ‘De kracht van de samenwerking met Annelies en Nils is dat we advies kunnen vragen aan elkaar. We bespreken hulpvragen zonder dat de hulpvrager ook daadwerkelijk meteen ergens aan vastzit. Hierdoor is de drempel laag en wordt de kwaliteit van de zorg beter’, legt Feline Hielkema uit.

Annelies Tolsma vult aan: ‘Onze kracht is dat we het advies aanpassen op je persoonlijke situatie. ToV betekent ‘goed’, wij willen het beste voor jou. En dat is ook zo mooi aan het samenwerken met andere disciplines. Want samen kom je verder! Met BIJL orthopedie en Ergotherapie Lelystad zijn er korte lijntjes. Al onze cliënten komen door dezelfde voordeur.’ Nils IJkema gelooft ook in samenwerken: ‘Om tot de beste oplossing voor de cliënt te komen, maar ook om van elkaar te leren.’

Vanaf april is Ergotherapie Hielkema overgegaan in Ergotherapie Lelystad, waarin Annemiek Jacobs, Feline Hielkema en Angelique van der Helm gezamenlijk participeren. Feline Hielkema: ‘Ruim 3,5 jaar was Ergotherapie Hielkema in Lelystad actief. Als praktijkeigenaar miste ik een samenwerkingspartner. Iemand waarmee taken gedeeld konden worden, maar nog veel belangrijker, iemand waarmee ik kennis en kunde kon delen. De kennis en kunde van mijn twee collega’s sluiten aan bij mijn vaardigheden en we vullen elkaar aan.’

Diëtistenpraktijk ToV is een laagdrempelige jonge praktijk, en gespecialiseerd in het GLI-programma COOL, behandeling bij overgewicht, ondergewicht (volwassenen en kind), diabetes mellitus. Ook is er een kinderdiëtist. Die behandelt kinderen met kritisch eetgedrag, afbuigende groei- en gewichtscurve, poepproblemen en allergie.

BIJL orthopedie werkt veelal op huisbezoekbasis, maar is ook te bezoeken. Nils IJkema levert orthopedische hulpmiddelen als braces, orthopedische schoenen, steunzolen, en steunkousen. Ook kan men bij BIJL orthopedie terecht voor gratis voetdrukmetingen.

Nieuws

menu