Online supermarkt Picnic gaat van start in Lelystad

Online supermarkt Picnic opent op woensdag 2 november de deuren van zijn hub in Lelystad, van waaruit het bedrijf de boodschappen voortaan gratis thuisbezorgt. Foto: Picnic

Online supermarkt Picnic gaat op woensdag 2 november van start in Lelystad. Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij meer dan één miljoen huishoudens, verdeeld over ruim 170 plaatsen in Nederland.

De boodschappen worden bezorgd vanuit een zogeheten hub, een lokaal distributiepunt. Deze is centraal gelegen in het bezorggebied aan de Noordersluisweg 1 in Lelystad en heeft een oppervlakte van 660 vierkante meter.

Van hieruit gaan bij de start zes elektrische bezorgwagentjes de weg op. Al voordat de elektrische wagentjes van Picnic daadwerkelijk rondrijden, kunnen inwoners in Lelystad zich inschrijven via de app.

‘Eenmaal op de wachtlijst wordt iedereen gefaseerd toegelaten. Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn,’ aldus Muller.

De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden.

Nieuws

menu