Aangeboden door: albelli

Om deze redenen kijken mensen uit naar de laatste maanden van het jaar

Foto: pexels.com

De dagen beginnen inmiddels op hoog tempo korter te worden; rond de klok van 18.00 uur slaat het duister in. Daarbij is het in de ochtend langer donker, wat het voor veel mensen lastiger maakt om op te staan.

Toch zijn er voldoende redenen om uit te kijken naar de laatste maanden van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat in de verte de feestdagen in zicht komen. Heb jij al nagedacht over de kerstkaarten die je familieleden en vrienden dit jaar stuurt? Hoewel er steeds minder kaarten gestuurd worden, is het een grote meerwaarde voor veel mensen. Het laat hen blijken dat je aan ze hebt gedacht.

Tip: personaliseer je kerstkaarten dit jaar, door ze van een leuke vakantiefoto van het gezin te voorzien! Wat is er leuker dan het ontvangen van een dergelijke verrassing?

Tijd voor een dekentje, thee en kruidnoten

Niet alleen worden de dagen korter, ook begint het buiten kouder te worden. Voor veel mensen reden om de winterkleding weer van zolder te halen. De bank wordt voorzien van een kleedje. Het is dé tijd om op de regenachtige zondagmiddag met het hele gezin onder het dekentje te kruipen, om met een kop thee op de bank te genieten van een familiefilm. Wat zijn voor jou de absolute klassiekers, die ieder jaar bekeken worden als het buiten guur wordt?

Beter slapen door lagere temperaturen en de regen

Hoewel het in de ochtend meer moeite kost om op te staan, lukt het mensen in de laatste maanden van het jaar doorgaans beter om in slaap te vallen dan in de zomerperiode. Niet alleen is het buiten volledig donker als je in bed stapt. Ook is de temperatuur aangenamer dan op de warme zomerdagen. Herinner jij je de plaknachten van de afgelopen maanden nog? Een derde reden die maakt dat we beter slapen is het ontspannende effect van het tikken van de regen op de ruiten. Het wordt ook wel white noise, of in het Nederlands witte ruis genoemd.

Nadenken over de invulling van de feestdagen

Je las al dat je nu alvast kunt beginnen aan het creëren van gepersonaliseerde kerstkaarten. De komende twee à drie maanden vormen ook de ideale periode om na te denken over de invulling van de feestdagen. Op welke dag verblijf je bij welke familie? Kiezen jullie dit jaar voor een brunch of uitgebreid diner? Wie bereidt wat tijdens deze maaltijden? Pak de kookboeken alvast uit de kast!

Nieuws

menu