Aangeboden door: voetbalshirtskoning

Nieuwe gezichten in het Oranje-shirt op het WK 2022?

iStock Foto: DisobeyArt

Bondscoach Louis van Gaal heeft op vrijdag de voorselectie voor het WK 2022 in Qatar bekendgemaakt. Met Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Xavi Simons (PSV) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg) zitten daar drie nieuwe spelers. Bovendien kunnen 3 andere spelers ook binnenkort hun debuut maken; Sven Botman (Newcastle United), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), en Pascal Struijk (Leeds United) zaten al eerder in de voorselectie, maar zijn nog niet tot hun eerste cap gekomen.

Op de lijst bestaande uit maar liefst 39 spelers zijn een vijftal keepers te vinden. Na een afwezigheid tijdens de vorige interlandperiode zit Justin Bijlow (Feyenoord) er weer bij. Verder zijn ook Jasper Cillessen (Nec), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (SC Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax) weer opgeroepen. Tim Krul, die weigerde mee te doen aan een penalty test tijdens de vorige interlandreeks, is gepasseerd door Van Gaal.

De publieke opinie roept al langer om Simons

Ajax is met 9 spelers de grootste leverancier van de voorselectie. PSV volgt daarna; 4 spelers in de selectie dragen de voetbalshirts van de Brabantse ploeg. Met Sven Bakker, Xavi Simons en Micky van de Ven zitten er dus drie nieuwe gezichten tussen. Bakker en Frimpong zijn vaste waardes als vleugelverdedigers in de Bundesliga (beiden Bayer Leverkusen), terwijl Van de Ven een sterk seizoen speelt bij VfL Wolfsburg en daar een vaste kracht is. De 19-jarige Xavi Simons is zijn periode bij PSV op fraaie wijze begonnen met weergaloze acties en 10 treffers in zijn eerste 17 duels. De vorige interlandperiode debuteerde hij ook al bij Jong Oranje, nu mag hij hopen op een debuut bij grote Oranje.

Definitieve selectie pas 1 week voor aanvang WK

De deadline voor de definitieve WK-selectie is op zondag 13 november aanstaande; een week voor aanvang van het toernooi. Net als tijdens het EK van vorig jaar mogen bondscoaches 26 spelers oproepen, en niet 23 zoals dat sinds het WK 2002 het gebruikelijke aantal was. Het lijkt er daardoor op dat we het komend toernooi daarom een aantal nieuwe spelers zullen zijn in het voetbaltenue van Oranje. Het Nederlands Elftal speelt op maandag 21 november tegen Senegal. Daarna wachten duels tegen Ecuador (vrijdag 25 november) en Qatar (dinsdag 29 november).

Nieuws

menu