LETS bv opent nieuw pand officieel

De mensen die LETS bv vormen. Foto: Fotostudio Wierd

LETS bv is eind 2022 verhuisd naar een grotere locatie in Dronten. Afgelopen vrijdag is de opening van het nieuwe pand aan Het Weerijs 2 feestelijk gevierd.

Alle personeelsleden met hun gezinnen en diverse bedrijfsrelaties waren hierbij aanwezig. Tevens nam oprichter Johan Leeffers afscheid. Hij droeg het bedrijf publiekelijk over aan zijn zoon Bartelt Leeffers en Guustaaf Hoekstra, die allebei al enige tijd deel uitmaken van de directie.

Oprichters Johan en Hilda Leeffers verrichtten de officiële opening van het nieuwe pand. ‘Dik 40 jaar na de start staan we hier samen met werknemers, de bouwers van de zaak, een lintje door te knippen. Daarmee gaan we een nieuw tijdvak in met een nieuwe directie die al een jaar aan het roer staan. Het stokje is overgedragen en het gaat beter dan ooit,’ sprak Johan Leeffers de aanwezigen toe. Hij blikte kort terug op de start van het bedrijf en de principes van eerlijkheid die hij bij het zakendoen voortdurend hoog in het vaandel droeg.

Verder uitbouwen

Guustaaf Hoekstra, die samen met Bartelt Leeffers het bedrijf voortzet, beloofde de oprichters en medewerkers er alles aan te zullen doen om LETS bv verder uit te bouwen en daarmee een toekomst voor alle medewerkers en gezinnen te garanderen. ‘We hopen dat we mogen consolideren en uitgroeien tot een belangrijke speler in binnen- en buitenland. Ons schitterende pand als bakermat voor de ontwikkeling van nieuwe systemen op het gebied van reiniging die we dan wereldwijd kunnen uitrollen.’ Vervolgens konden de vele aanwezigen diverse machines in werking zien en het pand bewonderen.

De nieuwe locatie aan Het Weerijs 2 is ongetwijfeld één van de meest in het oog springende panden van Dronten vanwege de hoge glazen puien en de rode curve. Hoewel het gebouw al dertien jaar geleden casco is opgeleverd, is LETS bv het eerste bedrijf dat zich hierin vestigt.

Grote productiehal

Afgelopen maanden is het inpandig afgebouwd waardoor het beschikt over een grote productiehal van ruim 550 vierkante meter, een gecentraliseerd magazijn met expeditie van 850 vierkante meter en diverse kantoorunits. Tevens is er een test- en showroom gecreëerd van 300 vierkante meter. Bovendien is er ruimte om het pand uit te breiden tot 1750 vierkante meter, zodat LETS bv de komende jaren de groeiambitie kan waarmaken en de mogelijkheid heeft om groot te blijven denken.

Ruim veertig jaar geleden werd het bedrijf opgericht door Johan en zijn vrouw Hilda die onder de naam Leeffers Techniek hogedrukreinigers bouwden en leverden. De werkzaamheden werden gaandeweg uitgebreid met energiezuinige oplossingen voor heetwaterunits en warmteterugwinning uit restwarmte van koelsystemen en compressoren. Inmiddels heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van krattenwassers, compressoren en reinigingsunits voor productiebedrijven in de voedingsindustrie. Ook levert het complete bedrijfsinrichtingen op het gebied van hygiëne.

Op locatie geïnstalleerd

LETS bv heeft nu ruim veertig medewerkers in dienst en heeft een belangrijke positie verworven in de Benelux, Duitsland maar ook daarbuiten tot in de Arabische Emiraten. De duurzame en kwalitatieve reinigingsinstallaties worden gebouwd in de productiehal in Dronten waarna ze bij de klant op locatie worden geïnstalleerd. Een eigen onderhoudsteam verzorgt de service en onderhoud bij de klanten.

Nieuws

menu