Aangeboden door: bitvavo.com

Jongeren beleggen steeds vaker in cryptovaluta

Foto: pexels

Onderzoek wijst uit dat cryptovaluta steeds populairder worden bij met name jongeren en jongvolwassenen. Ongeveer een kwart van alle jongeren zou al cryptovaluta bezitten en dat percentage stijgt nog steeds. Tegelijk zijn er ook nog heel wat jongeren die er niets van willen weten. Een ruime meerderheid (55 à 60 procent) geeft aan geen of nauwelijks kennis van cryptovaluta te hebben.

Meest populaire cryptovaluta

Vrijwel iedereen kent de naam Bitcoin. Dit was de eerste cryptomunt en is ook anno 2022 nog altijd de populairste van het stel. Daarmee is het ook een beetje de graadmeter geworden voor de hele handel in cryptovaluta, al is dat niet helemaal terecht. Ethereum volgt op een tweede plaats, maar is gestoeld op een heel ander principe. Ook Ripple XRP behoort tot de meest verhandelde cryptomunten van dit moment. Wie zich wat meer verdiept in de materie, komt tot de ontdekking dat er inmiddels honderden cryptomunten zijn. Hoe word je daar wijs uit? En hoe weet je of bijvoorbeeld Polygon kopen wel of niet verstandig is? Het belangrijkste advies bij dit alles is je goed in te lezen. Overal zijn gegevens op te vragen over het verloop van de koersen en experts delen regelmatig hun verwachtingen voor de toekomst met het publiek.

Nieuwe ontwikkelingen

Als we nog even bij Polygon blijven, dan kunnen we stellen dat de verwachtingen hooggespannen zijn. De Polygon-koers zou in de nabije toekomst een extra boost kunnen krijgen onder invloed van nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo werd bijvoorbeeld in december 2021 bekendgemaakt dat internetbrowser Opera geïntegreerd wordt met het Polygon-netwerk. Dat is een interessante ontwikkeling, die ervoor kan zorgen dat miljoenen nieuwe gebruikers interesse krijgen voor Polygon. Denk hierbij aan het gebruiken van dapps (decentrale applicaties, in feite de software van de blockchain) en het spelen van blockchainspellen. Deze nieuwe opties kunnen bewerkstelligen dat Polygon snel in waarde zal stijgen, al kunnen andere factoren er juist voor zorgen dat zo’n koersstijging afgeremd wordt. Het valt niet goed te voorspellen welke kant het op gaat, maar algemeen wordt aangenomen dat de waardestijging van cryptovaluta nog lang niet op de top is.

Behoedzaam handelen

Voor nieuwkomers in de cryptowereld is het van belang om geen overhaaste beslissingen te nemen. Kies altijd een betrouwbare exchange en laat je niet leiden door de waan van de dag. Winst gemaakt? Verkoop je originele inzet en beleg verder met je winst!

Nieuws

menu