Aangeboden door: maxilia.nl

Jong talent aantrekken: dit moet je weten

Foto: pexels.com

Ieder bedrijf wordt geraakt door veranderingen in de macro-omgeving. Een situatie die bedrijven nu weet te plagen is het personeelstekort. Organisaties doen er alles aan om nieuw personeel aan te trekken en hun huidige personeel te behouden. Het personeelstekort zorgt niet alleen voor verminderde resultaten; het verhoogt ook de druk op het personeel. Dat kan uiteindelijk weer leiden tot (langdurig) ziekteverzuim of zelfs uitstroom. Gelukkig zijn er erg veel studenten. Hoewel veel bedrijven liever ervaren personeel aannemen, kan jong talent ook heel nuttig zijn. Wil je weten waarom en hoe je ze aantrekt? Lees dan vooral verder.

Jong talent voor een werkwillig team

Mensen die net van school afkomen, hebben (vaak) nog niet zo veel ervaring opgedaan. Er staat hier en daar wel een stage op hun cv, maar de echte verantwoordelijkheden hebben nog niet eerder bij hen gelegen. Daarom kunnen bedrijven het spannend vinden om te investeren in jonge mensen. Toch hoeft het helemaal niet zo eng te zijn. Jonge mensen zijn namelijk goed te kneden naar jouw eigen wensen. Mensen die net zijn afgestudeerd hebben vaak moeite met het vinden van een goede baan. Hier kun jij als werkgever gebruik van maken: ze zijn namelijk dankbaar dat ze zo’n goede kans aangereikt krijgen. Daarom willen ze ook hard werken en zich blijven ontwikkelen.

Nieuwe werknemers komen niet aanwaaien

Hoewel jonge talenten vaak als een frisse wind worden ervaren, komen ze niet zomaar aanwaaien. Je moet er moeite voor doen om mensen binnen te slepen. Dit is niet gek: ieder bedrijf moet moeite kunnen en willen doen om personeel te vinden. Als het aankomt op jonge talenten, kun je ook andere wervingsmethodes uitproberen. Denk er bijvoorbeeld over na om een inloop-sollicitatie te organiseren. Dit hoeft helemaal geen suf evenement te zijn: maak er bijvoorbeeld een feestje van. Je kunt ook jong talent ontdekken door op een banenbeurs te gaan staan. Zorg dat je opvalt én neem leuke weggevertjes mee. Als je het moeilijk vindt om te bedenken welke freebies jij kunt meegeven, kun je kijken tussen de bedrukte relatiegeschenken om inspiratie op te doen. Ga jij jouw potentiële werknemers verwennen met een leuke goodiebag, speelkaarten met logo , gepersonaliseerde sokken of iets compleet anders?

Jong talent binden

Als je wil dat jonge talenten zich aan jouw bedrijf binden, moet je ook wel iets te bieden hebben. Je probeert een andere generatie mensen aan te trekken. Dat betekent vaak ook dat ze andere waardes belangrijk vinden. Dit moet je in je achterhoofd houden wanneer je jong talent gaat werven. We hebben het net al gehad over de leergierigheid die jonge mensen hebben. Dat is vaak ook iets wat erg belangrijk voor hen is. Daarom is het slim om doorgroeimogelijkheden te bieden. Dit is een kwaliteit die jonge talenten zoeken in een bedrijf. Ze willen weten dat er een mogelijkheid is om – binnen of buiten – hun functie te groeien. Ook zul je als bedrijf iets meer moeten letten op de duurzaamheid van je organisatie. Dit is een waarde die voor veel mensen een binding kan maken of breken.

Nieuws

Meest gelezen

menu