Je eigen ijstaart samenstellen bij Billy's Ice Cream in Lelystad

Alicia Bruintjes: ‘We kunnen ijstaarten voor ieder moment maken’.

Alicia Bruintjes: ‘We kunnen ijstaarten voor ieder moment maken’. Foto: Fotostudio Wierd

Een ijstaart van je favoriete smaak bij Billy’s Ice Cream in Lelystad? Dat kan! De ijssalon heeft maar liefst 70 soorten ijs in de vitrine liggen, en klanten kunnen daarmee hun eigen ijstaart laten samenstellen. Van één smaak of maximaal twee. ‘Van vers ijs, zó uit de ijsmachine’, vertelt general manager Alicia Bruintjes enthousiast.

IJstaarten voor ieder moment

‘We kunnen ijstaarten voor ieder moment maken. Voor een jubileum, Pasen, Sinterklaas, Kerst, een verjaardag, geboorte, beterschap of gender reveal. Alles is mogelijk. Ik vraag altijd naar de wens van de klant, om zo het beste resultaat te kunnen maken.’ Alicia vindt het leuk om deze ijstaarten te maken. ‘IJstaarten maken is mijn passie. Ik word al enthousiast van het uitzoeken van de decoratie,’ lacht ze. ‘Als er een bestelling via de webshop binnenkomt voor een ijstaart voor de verjaardag van een kind, dan bel ik altijd even na. Waar houdt hij of zij van? Wat is de naam? Dan kan ik de taart zo persoonlijk mogelijk maken.’

Ook standaard op voorraad

Naast de ijstaarten die klanten zelf kunnen samenstellen heeft Billy’s ook 12 ijstaarten standaard op voorraad. Ook deze kunnen de klanten naar eigen idee en wensen laten decoreren. Alicia: ‘Dit kan zelfs ter plekke, klanten kunnen er dus op wachten en vervolgens mee naar huis nemen. Als je een ijstaart laat samenstellen met je favoriete smaak of smaken, dan willen we dat graag vier dagen van tevoren weten.’

Vraag vanuit de horeca

Eigenaar Joop van der Vaart vertelt dat de vraag voor schepijs vanuit de horeca altijd heel hoog was. ‘En nu kan de horeca dus onze ijstaarten op hun dessertkaart zetten. Ze zijn namelijk veel makkelijker te bewaren dan schepijs, dat keer op keer uit de vriezer wordt gehaald. De kwaliteit gaat daardoor omlaag. Bij ijstaart verandert die kwaliteit niet.’

‘Deze ijstaarten zijn al voorgesneden en niet opgemaakt, en ze kunnen dus veel beter worden gebruikt door de horeca. Ze kunnen de smaken zelf ook samenstellen op de manier die bij hun gasten en bij het seizoen passen. Doordat we alles zelf maken, kunnen we flexibel inspringen op de wensen van onze klanten.’

Zeventig smaken

Billy’s ging vorige maand weer open na de winterstop en klanten wisten de ijssalon meteen goed te vinden. Het was uitzonderlijk warm en zonnig voor maart, dus veel Lelystedelingen haalden een lekker ijsje. Zij kunnen dit seizoen uit maar liefst 70 smaken kiezen. Joop en Alicia waren tijdens de winterstop druk bezig met het maken van nieuwe ijssmaken. Zo zijn er smaken als kokos sorbet, perzik en zelfs monchou met kers en bastognekoek bij gekomen.

Vegan smaken

‘De kokos sorbet is helemaal vegan’, legt Joop uit. Zo zijn er nog wel twintig andere vegan smaken waaruit te kiezen valt. En dat is niet het enige. Alicia: ‘Je kan bij ons ook lactose-, gluten-, ei-, noten- én sojavrij ijs halen. Daarnaast is ook bijna alles halal. We gebruiken namelijk alleen plantaardige producten. Door een handig stipjessysteem op de ijskaartjes is het makkelijk te zien welke smaak voor jou geschikt is.’

Alle zeventig smaken worden door Billy’s zelf gemaakt. Dat is een grote stap voor de zaak en er komt veel logistiek bij kijken. Maar Joop gaat samen met zijn team graag de uitdaging aan.

‘Sommigen verklaren ons voor gek met onze 70 smaken. Toch bewijzen we graag het tegendeel. Soms zullen we voor een grote opgave staan, maar wat wij doen is zeker mogelijk. Kom het zelf maar proeven.’

Wie een ijstaart wil dient er rekening mee te houden dat het maken van een ijstaart vier dagen kost.

www.billyslelystad.nl