HKliving opent nieuwe showroom

Emiel Hetsen en Sander Klaver. Fotostudio Wierd © Fotostudio Wierd

Dronten - Interieurlabel HKliving opent vrijdag zijn deuren aan De Dieze 2 in Dronten. Voor retailers, welteverstaan. `We zijn geen winkel,' zeggen eigenaren Sander Klaver en Emiel Hetsen beslist.

Neuzen poetsen

Regelmatig moeten de medewerkers de ramen lappen, vanwege de vele neuzen die tegen de schuifdeuren zijn gedrukt. `Mensen zijn heel nieuwsgierig wat hier zit,' vertelt Hetsen. De heren zijn duidelijk: HKliving in Dronten is géén verkooppunt. De opening van de showroom is dan ook uitsluitend bedoeld voor winkeleigenaren en agenten - distributeurs - uit binnen- en buitenland.

HKliving is opgericht in 2009, toen de jeugdvrienden de handen ineen sloegen. Klaver zat in de internationale bloemenhandel en Hetsen had jarenlang een groothandel in antiek. `Ik deed veel projectwerk voor de horeca. Op het moment dat ik de vraag kreeg voor 36 dezelfde lampen, wist ik niet hoe ik ze moest leveren,' vertelt Hetsen. Samen met Klaver bekeek hij de optie om lampen te laten maken, waarna het idee voor HKliving werd geboren.

Zelf ontwikkelen

`We hebben het merk meteen internationaal in de markt gezet,' vertelt Klaver. `We zitten bovendien niet vast aan een bepaalde sfeer, al worden onze producten in het buitenland wel aangeduid als Dutch Design.' Volgens de twee ondernemers is HKliving sterk onderscheidend. `Niet doordat we erg aparte dingen hebben, maar wel doordat we alles zelf ontwikkelen. We hebben ons eigen gezicht door de tijd heen gehouden.'

`We zijn een stoer, typisch Hollands merk'

Wat begon met een collectie van 28 artikelen vanuit een klein pand, is nu uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met sfeermakers die bij meer dan 1.400 verkopende retailers verkrijgbaar zijn. `Vanaf dag één zijn we succesvol, al direct waren grote partijen - zoals het woonmagazine vtwonen - enthousiast,' zegt Klaver gepassioneerd.

`HKliving is een voorloper op nieuwe trends,' voegt Hetsen daaraan toe. `We zijn een stoer, typisch Hollands merk en dat spreekt voornamelijk in het buitenland erg aan. Het heeft ons gebracht waar we nu zitten, met de realisatie van dit prachtige pand.'

Nieuws

menu