Aangeboden door: becam.nl

Geld lenen voor verbouwing? Dat is prima mogelijk!

Foto: pixabay

Je moet eigenlijk verbouwen, maar de bankrekening laat het niet toe. Je kunt dan wachten tot dit wel zo is. Echter, soms kan een verbouwing gewoon niet langer uitgesteld worden. In dat geval zou je kunnen overwegen geld te lenen. Geld lenen voor een verbouwing is tegenwoordig heel normaal. Zeker nu er meer en meer verbouwd wordt om huizen bijvoorbeeld beter te isoleren om zo uiteindelijk maandelijks geld te besparen.

Geld lenen voor een verbouwing kan op verschillende manieren. We bespreken ze hier.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet?

Heb je geen geld om te verhuizen maar wil je toch graag een andere woning? Dan zou je kunnen denken aan een verbouwing van jouw huidige huis. Dat kost geld en vaak heb je, zeker in deze dure tijden, niet zomaar geld op de plank liggen. In Nederland zijn er gelukkig voldoende manieren om aan extra geld te komen om alsnog te kunnen verbouwen. Denk in dat kader maar eens aan de persoonlijke lening of aan een doorlopend krediet.

Niet elke leenaanvraag wordt zomaar geaccepteerd

Nou is het niet zo dat als je geld wilt lenen en je een aanvraag doet, dit verzoek altijd meteen geaccepteerd wordt. In zo goed als alle gevallen zal de kredietverstrekker jouw aanvraag toetsen bij Bureau Krediet Registratie in Tiel. Daar wordt bijgehouden of jij trouw en op tijd al jouw rekeningen betaalt. Is dit het geval, dan zal een aanvraag voor een lening in vrijwel alle gevallen toegekend worden. Heb je een negatieve codering, dan wordt het een stuk lastiger om een lening te krijgen.

De voordelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

Wat betreft een lening voor een verbouwing of een auto kun je kiezen voor een persoonlijke lening. Zeker voor mensen die houden van overzicht en altijd willen weten waar ze aan toe zijn, is dit een perfecte manier van lenen. Je leent een bedrag, betaalt elke maand precies hetzelfde bedrag terug en weet dus bij aanvang van de lening precies wanneer de lening is afgelost. De rente blijft gelijk en je weet steeds precies waar je aan toe bent.

Of kies je liever voor een doorlopend krediet?

Een andere leenvorm is een doorlopend krediet, ook een handige leenvorm als je wilt gaan verbouwen en niet precies weet wat de exacte kosten zullen zijn. Bij een doorlopend krediet kun je tot een bepaald afgesproken bedrag opnemen. Je hoeft dus niet het maximale bedrag op te nemen en betaalt alleen rente over het geld dat wel opgenomen is. Het bijzondere is wel dat het geld dat je aflost per maand, opnieuw op te nemen is. Dat betekent dus wel dat je niet precies weet wanneer de lening afgelost is. Ook de rente over het opgenomen bedrag kan gedurende de looptijd van de lening fluctueren. Als je gaat lenen, houd jezelf dan wel altijd een spiegel voor. Leen dus niet meer dan je ook echt aankunt. Er moet immers wel elke maand afgelost worden!

Nieuws

menu