Lelystadse bedrijven EnerGe en PowerStroom slaan handen ineen

Remko van Vemden en Gerben de Waal. Foto: Energe

Twee Lelystadse bedrijven slaan de handen ineen: EnerGe BV en PowerStroom en gaan verder onder de naam Energe BV. Klanten kunnen hier terecht om hun woning te verduurzamen en/of gasloos te verwarmen.

Of men nu kiest voor een inductieketel of de Dream Heat infrarood-vloerverwarming met eigen zonne-energiesysteem, ze besparen flink op de energienota en ze zijn volledig van het gas af. Maar het comfortabel wonen begint bij een goede isolatie en ook daar kan EnerGe B.V. bij helpen, evenals het vervangen van de kozijnen en/of glas. ‘Mocht u daarnaast ook nog elektrisch (gaan) rijden, dan zorgen zij ook voor een passende laadoplossing aan huis. Kortom alles onder één dak voor het nieuwe wonen’, zegt Remko van Vemden.

Van Vemden begon in 2018 voor zichzelf, nadat hij een product had gevonden waarmee woningen zonder gasaansluiting konden worden verwarmd. Aangezien hij toen directeur was van een zonnepanelenbedrijf was dit geen product dat toegevoegd kon worden aan zijn assortiment. Hij bracht dat destijds bij een ander onder de aandacht. Deze persoon ontwikkelde het product verder benaderde Van Vemden vervolgens weer om als exclusieve verkooppartner de inductieketel op de Nederlandse markt te zetten.

PowerStroom

Op de dag dat corona uitbrak, richtte hij EnerGe BV op aan de Ketelmeerstraat in Lelystad. Gerben de Waal richtte zijn bedrijf PowerStroom begin 2020 in Lelystad. De Waal deed jarenlang ervaringen op als manager bij verschillende ondernemingen in diverse branches, en hij werd na een carrièreswitch beste verkoper van het zonnepanelenbedrijf van Van Vemden. Omdat hij ook de wens had ooit een eigen onderneming te beginnen is in 2020 PowerStroom opgericht.

Ervaren speler

EnerGe BV en PowerStroom gingen begin dit jaar met elkaar in gesprek. Het assortiment van EnerGe was nog niet compleet en daar komt nu verandering in. PowerStroom is een ervaren speler in de zonnepanelenbranche die inmiddels vele huizen in Nederland voorzag van een eigen energiesysteem.

‘Voor het gasloos maken van een woning is een andere vorm van energie nodig en wat is er nu beter dan die energie van je eigen dak af te halen?’, zegt De Waal. ‘Veel daken in Nederland zijn nu nog onbenut, ook omdat mensen twijfelen of hun dak rendabel genoeg is en de onzekerheid over het afbouwen van de salderingsregeling speelt ook mee. Dat die regeling wordt afgebouwd is vrijwel zeker, alleen wanneer precies dat is nog niet duidelijk.

Ondergeschoven kindje

Volgens de heren heeft EnerGe daar ook al de oplossing voor. ‘In Nederland is het nog een beetje een ondergeschoven kindje omdat de noodzaak nog niet echt duidelijk is, maar de opslag van energie uit je zonnepanelen is straks wel de oplossing. Je kunt niet alleen zelf opgewekte stroom in de avonduren gebruiken, je ontziet ook het netwerk. Dat wordt ook een steeds groter probleem.’

Meer informatie via 0320-798079 of info@energe.nl.

Nieuws

menu