Aangeboden door: yessential.nl

Een stijlvol kleinste kamertje van het huis, zo doe je dat!

-

We komen er allemaal iedere dag meerdere malen, maar praten er eigenlijk nooit over; Het toilet. Toch is het een ruimte waar we nogal wat tijd doorbrengen per dag. Reken dit maar eens uit per week, maand en jaar. Een mooie zwarte toiletset is dan ook een genot wat je vaak pas ervaart wanneer je er één hebt.

Op ieder gebied zijn tegenwoordig trends te ontdekken, ook op het gebied van het stijlvol inrichten van je toiletruimte. Wat momenteel de trend op dit gebied is? Wij leggen uit!

Trek het door!

De trends qua accessoires in het toilet zijn eigenlijk overeenkomstig met die in de rest van het huis. De materiaalkeuze en kleuren worden naadloos verwerkt in de meest stijlvolle kleine kamertjes. Door van het steriele wit af te stappen krijgt een toilet een warmere uitstraling en een vriendelijkere look.

Het gebruik van basismaterialen als hout, metaal en natuursteen zien wij veel terug. Ook noodzakelijke accessoires zoals een wc-borstel zien er in een stijlvolle variant meteen beter uit. Zwarte toiletsets met bijvoorbeeld bijpassende handdoekjes geven een toilet in een handomdraai al een eigentijdse look. Het verbouwen van je hele toilet is dus zeker net nodig.

De accessoires zijn daarom wel de zaken die een gewoon toilet tot echt een prettige ruimte kunnen maken. Wanneer je naast het fonteintje net even die fijne merk-zeep én handlotion zet, kun je gasten het ultieme gevoel van comfort en gastvrijheid geven.

Sluit het zacht af

Een trend die we al een tijdje in de keuken zagen maar nu ook in het toilet is geland, is het soft closet toilet. Nooit meer die kletterende wc-bril maar een ingebouwd mechanisme wat de bril en klep afremt wanneer je hem afsluit.

Naast de wijze van sluiten zijn er op het gebied van de wc-bril nogal wat keuzes te maken. Van kekke patroontjes tot verschillende materialen. Last van koude billen? Er zijn tegenwoordig zelfs verwarmde wc-brillen. Maar of dit echt nodig is, mag jij bepalen!

De trend op het gebied van de wc-bril is wel de inzet van duurzame producten die qua look vrij basic zijn. Het gebruik van steriel wit wordt steeds vaker ingeruild voor stijlvolle zwarte toiletset.

Daar zit geen luchtje aan

Een andere innovatie die wij spotten op het gebied van toiletten is het toilet dat niet meer stinkt. Het klinkt te mooi om waar te zijn en er zullen personen zijn die het tóch voor elkaar krijgen, maar in principe neutraliseert deze soort toilet de luchtjes die er vrij komen.

Mocht je deze nieuwe innovatie op het gebied van toiletten nog even aan je voorbij laten gaan, dan kun je investeren in andere middeltjes die jouw toilet naar roosjes doet ruiken. Denk aan speciale geurstokjes of geurzakjes.

Ook de wc-reiniger is nog altijd prima, kies dan wel voor een hippe variant die bij te vullen is. In het kader van duurzaamheid én uiterlijk een stuk verantwoorder.

Houd het schoon

Je billen afvegen is nog steeds nodig, maar wanneer je een toiletset koopt met waterreiniger is er wel minder papier nodig. In Aziatische landen al een veelvoorkomend verschijnsel maar bij ons in Nederland nog vrij nieuw.

Het is waarschijnlijk wel wennen om na je toiletbezoek een straal water te voelen en niet iedereen zal het gebruiken. Dus dat wc-papier dat blijft nodig, en die wc-rol houder ook zeker. En ook hier zien wij weer bij veel toiletsets zwart terug. Maar ook messing en koper zijn zeer stijlvolle opties.

Kortom, om het kleinste kamertje in huis te pimpen zijn geen grootse zaken nodig. De keuze voor de juiste accessoires voor jouw bijvoorbeeld zwarte toiletset kunnen al een groot verschil maken. Met een verandering van kleur en materiaal geef jij al een heel ander gevoel aan je toilet zonder dat er sloop- en voegwerk nodig is.

Nog een laatste tip: In het kader van vergroening zien wij ook in het toilet steeds vaker bloemen en planten terugkomen. Een ontzettend speels effect voor je toilet en prachtig te combineren met de basic trend die gaande is!

Nieuws

Meest gelezen

menu