Aangeboden door: slaapkamerweb.nl

Een bed kopen, welk type bed past bij u?

Eigen foto

Wilt u graag een nieuw bed kopen, maar weet u niet precies welk bed het beste bij u past? Lees dan snel dit artikel. We geven u graag een uitleg over de diverse soorten en type bedden. Bedden in diverse prijsklassen en van diverse kwaliteiten. We geven u een eerlijk inzicht in het verschil per type bed en wat de voor- en nadelen zijn.

Welke type bedden zijn er allemaal?

Tegenwoordig zien veel mensen door de bomen het bos niet meer, veel keuze maakt het voor u lastiger en hierdoor kunt u keuzestress ervaren bij het uitkiezen van een nieuw bed. Voordat we het gaan hebben over de type bedden is het belangrijk dat u begrijpt dat een bed bestaat uit een bedframe of boxspring , een (water)matras (en topper) en een bedbodem.

Het ligcomfort wordt bepaald door al deze elementen, maar vooral door de bedbodem, (water)matras en topper.

De volgende bedden zijn beschikbaar:

  • Spaanplaat/MDF bedden
  • Massief houten bedden
  • Metalen bedden
  • Waterbedden
  • Boxsprings
  • Senioren/zorgbedden

Spaanplaat/MDF bedden

Spaanplaat/MDF bedden zijn veelal de meest gekozen bedden, want deze bedden komen vaak in meerdere prijsklassen voor. Van goedkope bedden tot duurdere bedden en in diverse stijlen en soorten, maar wat maakt een spaanplaat bed nou zo gewild?

Spaanplaat is een materiaal dat bestaat uit houtsplinters die gedrukt en gelijmd worden tot een spaanplaat. Vaak ontstaat spaanplaat uit hout wat normaal niet meer gebruikt kan worden voor massief hout en op deze manier toch uitstekend kan dienen voor spaanplaat.

Ook bij MDF worden de houten bestandsdelen aan elkaar gelijmd. MDF is echter een stuk fijner dan de splinters van spaanplaat waardoor de dichtheid een stuk hoger is. Ook wordt MDF vaker afgewerkt met een fineerlaag en spaanplaat vooral met folie in verschillende lagen die op het hout bedrukt wordt. Op het oog is het lastig om onderscheid te maken tussen spaanplaat en MDF, echter als u het product optilt dan merkt u dat MDF een stuk zwaarder is dan spaanplaat.

Massief houten bedden

Massief houten bedden zijn bedden van de hoogste kwaliteit. Stevig, stabiel en minder gevoelig voor krassen. Creëer een prachtige natuurlijke uitstraling in uw slaapkamer en ervaar de robuuste kwaliteit van het massieve hout. Massief houten bedden zijn verkrijgbaar in standaard planken, maar ook in prachtige balken bedden.


Let er echter wel op dat u wel vaak duurder uit bent wanneer u over echte kwaliteit praat. Massief houten bedden zijn vaak een stuk duurder dan standaard spaanplaat, MDF of metalen bed.

Metalen bedden

Metalen bedden zijn door de jaren heen minder populair geworden, maar toch zijn er nog steeds veel mensen die kiezen voor een metalen bed. Een metalen bed is tijdloos, kwalitatief een sterk product en past in ieder interieur. Veelal oogt een metalen bed saaier dan bijvoorbeeld een luxueus balkenbed, maar vaak zijn deze bedden ook betaalbaar en gaan ze lang mee.

Waterbedden

Waterbedden zijn de laatste jaren ook minder populair. Toch denken veel mensen bij een waterbed aan een oudere en saaie stijl, echter zijn er zoveel prachtige waterbedden beschikbaar die zelfs precies dezelfde uitstraling hebben als bijvoorbeeld een boxspring. Een waterbed vormt zich volledig naar uw lichaam, zodat uw lichaam een perfecte ondersteuning krijgt. Ook kunt u vaak de temperatuur zelf instellen en heeft u geen last van huisstofmijt in uw matras.

Boxsprings

Boxsprings zijn ook vandaag de dag nog enorm populair. Met meer dan 90.000 zoekvolume per maand zijn dit toch wel één van de meest gekozen bedden uit het rijtje van type bedden. Een boxspring noemt men eigenlijk ook wel een boxspringset. Een boxspring bestaat namelijk uit een boxspring (de bak), een matras en een topper.

Kiest u voor een boxspring dan is het verstandig om ook goed te bekijken hoeveel pocketveren per m2 geplaatst zijn. Hoe hoger het aantal, des te duurder de boxspring, maar ook hoe meer comfort. Boxsprings zijn leverbaar in diverse soorten, kiest u bijvoorbeeld voor een vlakke boxspring, een handmatig verstelbare boxspring of een elektronisch verstelbare boxspring.

Senioren/zorgbedden

Senioren en zorgbedden zijn ook uitvoerbaar in diverse soorten en maten. Waarbij een seniorenbed vaak een eenpersoonsbed is waarbij de matras een stuk hoger ligt, is een zorgbed veelal voorzien van zwenkwielen zodat het bed eenvoudig verplaatst kan worden. Ook zijn deze bedden voorzien van een papegaai zodat de senior zich eenvoudig op kan trekken om uit bed te stappen.

Wat uw wensen ook zijn, er zijn genoeg mogelijkheden en stijlen. Hopelijk hebt u een goed beeld gekregen van de diverse stijlen. Veel succes met het uitkiezen van een bed.

Nieuws

Meest gelezen

menu