DrontenBouw gaat over naar nieuwe eigenaar

Bert Fledderus (links) en André Rozenberg. JAM markering

Dronten - Aannemersbedrijf DrontenBouw heeft na dertig jaar een nieuwe eigenaar. Op 29 juni heeft André Rozenberg de papieren voor de overname getekend. Met André wordt het Drontense bedrijf, dat vooral actief is in Flevoland, verder doorontwikkeld en voortgezet.

Veel kennis gedeeld

In 1991 richtte Bert Fledderus het aannemersbedrijf op. Bert heeft in de afgelopen dertig jaar veel kennis opgedaan, en vooral ook veel kennis gedeeld: DrontenBouw bestaat uit vakidioten, die alleen genoegen nemen met het beste. 'En hier verandert niets aan,' zegt André Rozenberg. Het bedrijf zet zich vooral in op aanbouw, verbouw en onderhoud van woningen. Met de komst van André zal het bedrijf zich ook weer vol gaan richten op nieuwbouw van woningen en bedrijfspanden.

Werkvoorbereider

Vorig jaar rond de bouwvak kwam André Rozenberg binnen als werkvoorbereider. De klik tussen Bert Fledderus en André was er direct. 'We matchen. Bert is een mensenmens en ik ook,' geeft André aan. Al snel werd duidelijk dat André meer in zijn mars had. Voor Bert, die op zoek was naar iemand die hem wilde helpen met de bedrijfsvoering, dé gelegenheid om te gaan praten over het afbouwen van zijn werkzaamheden. Voor de overname is een jaar de tijd genomen. Bert blijft werkzaam in het bedrijf om zijn kennis te delen en om André te ondersteunen met datgene wat hij leuk vindt en waar hij goed in is: klanten bezoeken, werk opnemen en samen met de klant oplossingen bedenken.

De rest van zijn werkzaamheden wordt overgenomen door het team van DrontenBouw. 'André voegt iets toe dat ik niet heb,' zegt Bert Fledderus. Hij doelt daarmee op de nieuwe organisatorische inzichten die André in het bedrijf brengt en doorvoert. Het afgelopen jaar is het aannemersbedrijf van 5 fte naar 15 fte gegroeid.

Bouwmaterialenhandel

André is als heel jonge ondernemer begonnen en startte samen met een vriend een bouwmaterialenhandel. Vanuit niets is het bedrijf uitgegroeid tot een gezond MKB bedrijf. Met zijn achtergrond en opleidingen bouwkunde en bedrijfskunde, kriebelde het toch om in de bouw verder te gaan. Hij verkocht zijn aandeel in het bedrijf en toen kwam deze kans op zijn pad.

Waarom André DrontenBouw heeft overgenomen? 'Ik houd van lokale ondernemingen. De verbindingen van de medewerkers met elkaar en de klanten spreken mij aan. Ik zie dat Flevoland een groeiende provincie is, waar de komende jaren veel huizen gebouwd gaan worden.'

Nieuwe energie

Met de komst van André Rozenberg wordt er nieuwe energie, nieuwe inzichten en een nieuwe visie aan het bedrijf toegevoegd. Met de kennis, ervaring en het netwerk van Bert Fledderus een ijzersterke combinatie om DrontenBouw stevig op de kaart te zetten en te laten groeien naar circa 22 medewerkers. André: 'Op die manier blijven we kleinschalig en blijft de sociale verbinding groot.'

Nieuws

menu