Aangeboden door: Up Agency

Dit moet je weten over samenwerken met een SEO-freelancer

Foto: pixabay

Voordat je gaat kijken naar een eventuele samenwerking met een SEO-freelancer is het goed om te kijken naar welke verwachting mensen hebben die aan het begin van een SEO-project staan. Als eerste is het belangrijk om eerlijk te zijn over eventuele verwachtingen.

Het is een zeer onduidelijke aanname die vaak gedaan wordt dat als een SEO-freelancer in beeld komt je op een hele korte termijn op de eerste plaats in Google komt te staan. Natuurlijk snapt een SEO-freelancer deze behoefte wel maar dat is een traject waarbij je op verschillende momenten steeds aanpassingen zal moeten doen.

Waarom is ranking zo belangrijk?

Wanneer het alleen gaat om bovenaan in de lijst te komen dan moet je voor jezelf de afweging maken waarom dit zo belangrijk is voor je en je bedrijf? Wat is de meerwaarde als je bovenaan de lijst staat? Want SEO omvat veel meer dan de ranking uiteindelijk. Als het gaat om de samenwerking met een SEO-freelancer dan zal je merken dat het soms tot verrassende inzichten kan leiden waardoor je op een andere manier gaat kijken naar marketing en je product op de markt brengen. Deze andere manier van kijken kan meer inzicht geven dan zomaar op plek 1, 2 of 3 te staan.

Persoonlijk advies

Als je gaat samenwerken met een SEO-freelancer dan is het gebruikelijk dat je advies krijgt die persoonlijk is. Dat komt alleen maar omdat elke situatie om een andere aanpak vraagt. Een bedrijf dat nog nooit iets heeft gedaan met internet of een bedrijf dat al geruime tijd gebruik maakt van de mogelijkheden van internet, kunnen allebei een samenwerking aangaan.

Maar het is duidelijk dat de samenwerking in deze twee verschillende situaties ook anders is. Maar naast het persoonlijke advies als het gaat om het verbeteren van de SEO heeft het ook te maken met een stuk maatwerk om ervoor te zorgen dat je wensen aan bod komen binnen het project.

Maatwerk

Als je op zoek bent naar een ervaren SEO-freelancer dan heb je misschien een specifieke vraag of misschien ben je wel helemaal nieuw in de wereld van SEO. In die gevallen is het dus het beste om maatwerk te vinden in de samenwerking. Ook als het gaat om de verdeling van de taken die binnen het project passen. Misschien heb je veel ervaring met het schrijven van content of misschien heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken.

Bij een goede samenwerking zal je dus zien dat wat er ingezet wordt een meerwaarde is voor jezelf en je bedrijf. Wil je samenwerken met een SEO-freelancer? Bekijk hier de werkwijze van Up Agency om te kijken of dit bij je past. Want een goede samenwerking is pas geslaagd als je het idee hebt dat je elkaar kunt versterken.

Nieuws

Meest gelezen

menu