Aangeboden door: rankingmasters

Dit is het belang van SEO voor jouw (lokale) onderneming

Foto: pexels.com

We kunnen er niet meer omheen: ondanks de pandemie kent Nederland meer bedrijven dan ooit. Dat betekent dat je als ondernemer extra energie moet steken in de zichtbaarheid van je onderneming.

Er zijn een aantal manieren om dat te doen, maar om op een duurzame manier resultaten te kunnen boeken is het aan te raden om te investeren in SEO . Wat is SEO precies en op welke manieren kan het iets betekenen voor je (lokale) bedrijf in of buiten de regio ?

SEO: wat is dat precies?

Als eerst is het interessant om meer te weten te komen over SEO. SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel: zoekmachineoptimalisatie. Je kunt dit begrip het beste zien als een soort verzamelnaam voor alle mogelijkheden die er nodig zijn om je website hoger te laten scoren in Google. Je laat je website dus op zo’n manier optimaliseren dat hij een hogere positie krijgt in de zoekresultaten in de zoekmachine. SEO is tegenwoordig onmisbaar om meer verkeer naar je website te leiden.

Een website met veel bezoekers wordt weer als interessant bevonden door Google waardoor je website alleen maar hoger zal scoren. Daarom is het als ondernemer belangrijk om geld te investeren in SEO, wil je meer bezoekers en zo meer klanten krijgen. Een SEO specialist gaat aan de slag met verschillende pijlers om jouw website beter zichtbaar én vindbaar te laten worden in Google. Het is aan te raden om hier iemand voor in te huren, aangezien het een tijdrovend klusje is dat constant moet worden bijgehouden.

Content is van groot belang bij SEO

Nu vraag je je misschien af wat die drie pijlers precies zijn om een website te laten ‘slagen’ voor de zoekmachine. Eén belangrijk onderdeel is content. Google wordt namelijk steeds slimmer. Waar we een paar jaar geleden nutteloze teksten met een paar belangrijke sleutelwoorden konden schrijven die een hoge plek kregen in Google is dat tegenwoordig niet meer het geval. Om daadwerkelijk te willen scoren, moet je kwalitatieve en unieke content leveren.

Het spreekwoord ‘content is king’ bestaat niet voor niets. Daarom is het prettig om een freelance schrijver of copywriter in te huren die voor jou aan de slag kan gaan met het creëren van SEO content voor je website. Een online marketing bureau kan je hier ook bij helpen. Dergelijke experts weten precies wat er moet gebeuren om complete en goede content op je website te zetten. Op basis van een zoekwoordenonderzoek en kennis en kunde zorgen zij voor een goede basis.

Linkbuilding uitbesteden als SEO-techniek

Naast content is linkbuilding uitbesteden een aanrader. Linkbuilding is namelijk ook een van de belangrijkste SEO-technieken die er bestaat. Het is een manier voor Google en andere zoekmachines om te kijken welke websites wel of niet autoriteit hebben opgebouwd. Linkbuilding is platgeslagen het verkrijgen van links van websites die als het ware verwijzen naar jouw website. Hierbij geldt: des te meer relevante en kwalitatieve links naar jouw website verwijzen, des te beter.

Vervolgens zal je positie in de zoekmachines alleen maar beter worden, waarna er meer traffic naar je website komt. Google, of een andere engine, krijgt op deze manier namelijk het vertrouwen dat jouw platform een autoriteit is binnen dit onderwerp of deze niche. Dat klinkt misschien lastig, maar is het niet zolang je weet waar je mee bezig bent. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor linkbuilding uitbesteden aan een of meerdere experts.

Ook techniek achter de website heeft te maken met SEO

Tot slot is het goed om te weten dat ook de techniek achter de website te maken heeft met SEO. Dit wordt ook wel technische SEO genoemd. De meeste mensen die net beginnen met een eigen bedrijf of het opzetten van een eigen website hebben geen idee dat dit ook nodig is om je website hoger te laten scoren in Google. Dat komt omdat je dit aan de ‘voorkant’ van de website niet kunt zien. Dit heeft alles te maken met de ‘achterkant’ van je website, ofwel het technische gedeelte.

De grootste reden om hier naar te kijken, is om de gebruikerservaring en daarmee de ranking van je website te verhogen. Hierbij moet je onder andere letten op de indexatie van de website die je zelf kunt controleren via de gratis software van Google Search Console. Ook is het belangrijk om de laadsnelheid van je website te optimaliseren, zodat bezoekers niet afhaken na het openen van de eerste pagina. Door dit onderdeel ook uit te besteden, net als SEO en linkbuilding uitbesteden, zul je al gauw de vruchten plukken van de vele voordelen van SEO voor jouw (lokale) onderneming.

Nieuws

menu