Aangeboden door: hvmedia.nl

Deze SEO tips helpen jou bovenaan in Google in 2022!

Foto: shutterstock

Hoog scoren in de zoekmachine is een doel wat veel ondernemers nastreven.

Steeds meer organisaties schakelen een zoekmachine optimalisatie bureau in, die hen hierbij kan helpen. Zelf aan de slag gaan met SEO is vaak behoorlijk lastig. Dit komt onder meer door het gegeven, dat zoekmachine optimalisatie uit verschillende componenten bestaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van waardevolle content aan de website, maar ook aan het opbouwen van een linkprofiel. Onder een linkprofiel verstaat men een netwerk van links, die naar jouw website verwijzen. De waarde van de verwijzende websites bepaalt het effect hiervan op jouw website. In dit artikel vind je verschillende SEO tips die je helpen bovenaan Google te komen dit jaar.

Tip 1: start met een zoekwoordenonderzoek

Een goed startpunt voor doelgerichte verbeteringen aan je website is een zoekwoordenonderzoek. Je kunt dit zelf doen, maar verstandiger is het inschakelen van een internetbureau . Een internetbureau beschikt over de benodigde tools, die helpen de meest interessante zoekwoorden voor jouw website te vinden. Niet alleen moet een zoekwoord relevant zijn. Ook de concurrentie op zo’n zoekwoorden en het zoekvolume hiervan spelen een rol. Op basis van het zoekwoordenonderzoek kun je nadenken over interessante content voor de bezoeker en bijvoorbeeld de anchors die je gebruikt bij het opbouwen van een linkprofiel.

Tip 2: zorg voor een mix aan verschillende backlinks

Niet alleen helpt een internetbureau je bij een zoekwoordenonderzoek. Ook kan een internetbureau hulp bieden bij het uitwerken van een linkprofiel. Belangrijk hierbij is de focus te leggen op een mix van backlinks. Je kent wellicht de links op een startpagina, welke je voor een paar euro laat plaatsen. Een snelle en gemakkelijke oplossing, maar vaak niet de meest effectieve. Combineer ze met gastblogs op andere websites! Let hierbij goed op de autoriteit en het aantal bezoekers van zo’n website. Het zegt iets over het effect wat zo’n backlink zal hebben op de waarde en posities van je eigen website.

Tip 3: investeer in een technische optimalisatie

Een derde aspect om rekening mee te houden, is de technische staat van je website. Heb je al een SSL-certificaat geïnstalleerd? Het is een basisvereiste om bovenaan de zoekresultaten te komen. Naast een SSL-certificaat speelt ook de laadtijd van pagina’s op je website mee. Zorg dat de laadtijd geoptimaliseerd wordt, door bijvoorbeeld het aantal plug-ins en extensies wat je gebruikt te verminderen. Met name bij een Content Management Systeem als Wordpress en Joomla is men geneigd al snel meer dan tien of zelfs twintig plug-ins te installeren. Een andere wijze waarop je de laadsnelheid van pagina’s verbetert is het verkleinen van afbeeldingen op de website. Er zijn handige tools beschikbaar waarmee je dit in één keer doet.

Nieuws

menu