Derde FlevoPost Terrassentest van deze zomer: borrelen bij het nieuwe restaurant Mr Lely

Het gloednieuwe terras van Mr Lely ziet er mooi en luxe uit. Foto: Fotostudio Wierd

Kok Experience heeft nog maar net de deuren in het Lelystadse Theaterkwartier geopend, maar is al een goede eyecatcher. Op het terras van Mr Lely genieten mensen van een fris drankje met een borrel. Heerlijk, op zo’n warme dag als vandaag.

Kok Experience was al een begrip in Harderwijk, maar heeft sinds deze zomer een tweede vestiging in Lelystad. Het markante gebouw bestaat uit zes verdiepingen en heeft behalve een bioscoop een speelparadijs voor kinderen, escaperoom, een ruimte om te lasergamen, Virtual Reality en een restaurant.

Uitgebreide borrelkaart

We kiezen een mooie zitbank uit in de schaduw. Het gloednieuwe terras ziet er mooi en luxe uit. We bekijken de borrelkaart en zien van alles wat ons lekker lijkt. De kaart is heel uitgebreid, dat wordt moeilijk kiezen. Toch zijn we wel heel benieuwd naar de bierbitterballen en naar de brioche broodjes met pulled pork.

[De tekst gaat verder na de foto]

Thijs werkt in de bediening bij Mr Lely en komt langs om onze bestelling op te nemen. Ik neem een fanta cassis, mijn vriend gaat voor een ginger ale. Een leuk detail: de cocktails die we op de kaart tegenkwamen heten “koktails”. Leuk bedacht!

Frisse combinatie

De drankjes zijn er al snel. Er zit lekker veel ijs in het glas, maar vooral de glazen zijn erg mooi. Naast ijs, zit er in de ginger ale wat munt, maar ook een citroenschijfje. Een frisse combinatie.

Terwijl we nog van onze koele drankjes genieten, worden onze hapjes gebracht. Fijn! Ik ben vooral heel benieuwd naar de bierbitterballen. Helaas zitten er maar vier in, in plaats van zes. Het meisje dat ze brengt vertelt ons dat de andere twee er later aan komen. Stiekem hopen we op wat meer bierbitterballen, omdat ze toch wel heel lekker zijn. Helaas, het zijn er precies twee. We kunnen er wel om lachen.

Bitterballen met biersmaakje

Je proeft dat de bitterballen een klein biersmaakje hebben. Ik had nooit verwacht dat ik het lekker zou vinden. Maar goed: je komt er maar op één manier achter. Door te proeven.

De brioche broodjes met pulled pork zijn heerlijk – en ook nog eens huisgemaakt. Daar houden we van. De barbecuesaus, cheddar kaas, ui en sla maken het geheel tot een heerlijke combinatie. Hier komen we zeker voor terug!

  • Sfeer: 8,5
  • Borrel: 9
  • Bediening: 8

Nieuws

menu