Aangeboden door: parcelparcel.com

De beste tips voor het verpakken en verzenden van zware artikelen

-

Het verpakken en verzenden van zware items heeft zijn eigen uitdagingen. Je verpakking moet sterker en beter beschermend zijn dan bij standaard zendingen.

Waarom? Omdat zwaardere zendingen eerder met een vorkheftruck dan met menselijke kracht worden verplaatst en op weg naar hun bestemming meerdere keren van vrachtwagen moeten wisselen. Een groot pakket versturen moet dus goed gedaan worden, waarbij je gebruik kunt maken van de tips die genoemd zijn in dit artikel.

Kies een duurzame verpakking

Kies golfkartonnen dozen die sterk genoeg zijn om het gewicht van een volle lading pakketten die erop gestapeld zijn te weerstaan. Gebruik alleen nieuwe golfkartonnen dozen die stevig zijn verzegeld met versterkte, door water geactiveerde tape. Je kunt ook een extra niveau van productbescherming aan de binnenkant van de doos toevoegen door een laag X-Pad langs de onderkant, zijkanten en bovenkant van de zending te plaatsen. X-pad biedt uitstekende versteviging en demping voor je producten. Versterk de bodem van de doos met extra lagen versterkte watergeactiveerde tape voor extra bescherming.

Verzend op een goede pallet

Sommige zwaardere artikelen kunnen het beste op een pallet worden vastgezet. De pallet moet van hout of plastic zijn en bestand zijn tegen de belasting van het trekken en tillen. Dergelijke zendingen mogen nooit de gewichtsbeperkingen van hun pallet overschrijden, check dit goed voordat je een groot pakket verzenden gaat doen.

Wikkel en bescherm de items

Plaats zware voorwerpen in het midden van de doos, zodat ze niet kantelen tijdens het dragen. Omring ze met een dikke laag X-Pad voor meer productbescherming. Vul eventuele lege ruimtes in het vak in. Gebruik nooit verkreukeld krantenpapier of pakpapier, aangezien dit tijdens verzending zal samendrukken. Zorg ervoor dat er niets in de zending beweegt. Zwaardere items zullen eerder in een doos verschuiven.

Maak dozen niet te zwaar

Overweeg om bijzonder zware zendingen in meerdere dozen te verdelen en afzonderlijke componenten afzonderlijk te verpakken. Te zware dozen hebben een grotere kans om tijdens verzending te breken en vormen een groter risico dat degenen die ze optillen de doos laten vallen. Probeer je pakket dus niet al te zwaar te maken.

Voeg nog een vak toe

Schuif de verpakte doos in een andere doos die groter is dan de eerste en vul de lege ruimte op met X-pad of luchtkussens. Afhankelijk van het artikel wil je minimaal 5 cm ruimte laten tussen de binnen- en buitendoos. Echt breekbare items zoals zware vazen hebben meer ruimte nodig. Je moet voldoende demping hebben om het artikel te beschermen in het geval dat de doos valt of wordt doorboord.

Sluit de doos af met door water geactiveerde tape

Kies voor zwaardere items glasvezelversterkte, water geactiveerde tape voor extra bescherming. Door water geactiveerde tape hecht zich in feite aan een golfkartonnen verzenddoos en beschermt deze tegen openen tijdens transport. Het gebruik van tape die niet is ontworpen om in te pakken, zal de doos waarschijnlijk niet beschermen tegen openen tijdens het transport of kan diefstal tijdens de reis mogelijk maken.

Nieuws

Meest gelezen

menu