Broekhuizen Schilders uit Dronten gaat over naar medewerker

Tijco Broekhuizen (links) en Sebo Post. JAM markering

Dronten - Tijco en Hetty Broekhuizen nemen na 35 jaar afscheid van Broekhuizen Schilders. Per 1 juli 2021 hebben Sebo en Siska Post het schildersbedrijf uit Dronten overgenomen.

Overnameproces

Het 66 jaar bestaande schildersbedrijf Broekhuizen Schilders wordt door Tijco Broekhuizen doorgegeven aan een van de medewerkers. Tijco, de derde generatie Broekhuizen, heeft samen met zijn vrouw Hetty 35 jaar aan het roer gestaan van het schildersbedrijf. Hij nam het bedrijf in de jaren tachtig over van zijn vader Peter Broekhuizen. Voor het overnameproces is twee jaar de tijd genomen.

Er zijn grotere bedrijven komen praten om het bedrijf over te nemen, maar uiteindelijk is bewust gekozen voor iemand uit de ‘eigen geleding’. Tijco Broekhuizen: “Ik ben blij dat de ploeg medewerkers bij elkaar blijft. Ze kennen Sebo, waardoor de rust in het bedrijf blijft.' Omdat Siska de taken van Hetty overneemt, blijft het fenomeen ‘familiebedrijf’ bestaan, een belangrijk gegeven voor Hetty en Tijco.

Via een uitzendbureau

In 2007 komt Sebo Post bij Broekhuizen als schilder binnen. In eerste instantie via een uitzendbureau, maar al gauw maakt Sebo de keuze om als ZZP’er verbonden te zijn én te blijven aan Broekhuizen. Hij komt binnen met de ervaring van een voorman en is loyaal aan het bedrijf. Na veertien jaar werkzaam te zijn geweest is het bedrijf, doet de kans zich voor om het bedrijf over te nemen. Sebo twijfelde geen moment. Hij had het altijd al naar zijn zin bij Broekhuizen, had altijd al de ambitie om zich verder te ontwikkelen. Zowel professioneel als op persoonlijk vlak. 'Door de gesprekken met klanten leer ik veel en ben ik opener geworden,' aldus Sebo Post.

Start in Biddinghuizen

Begin jaren zeventig start Peter Broekhuizen het schildersbedrijf in Biddinghuizen. In 1987 verhuist het bedrijf naar De Handelsweg in Dronten, waar een periode aanbreekt van hard werken en mooie projecten uitvoeren. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in het pand aan De Vecht in Dronten. Tijco en Hetty dragen hun bedrijf over met een mooie orderportefeuille met onderhoudscontracten en een volle database met loyale klanten. Dit zijn zowel bedrijven, lokale overheden als particuliere klanten. Zij kijken trots en met voldoening terug op 35 jaar ondernemerschap in Dronten.

Niet achter de geraniums

Tijco en Hetty gaan niet achter de geraniums zitten, dat past niet bij ze. Tijco gaat meer aandacht besteden aan zijn hobby geschiedenis; een studiereis staat al op de planning en misschien zit zelfs lesgeven er nog wel in. Daarnaast blijft hij het onderhoud van de vastgoed portefeuille uitvoeren. Hetty blijft zich bezighouden met de verhuur van de vastgoed portefeuille en is als vrijwilliger aangesloten bij Humanitas.

Nieuws

menu