Billy’s Ice Cream in Lelystad heeft nu 70 smaken ijs

Het kan weer: ijs eten bij Billy’s. Foto: Fotostudio Wierd

Billy’s Ice Cream in Lelystad is na een korte winterstop weer open om volop ijs te scheppen voor de liefhebber. Het team is goed voorbereid op het komende seizoen en heeft zelfs een aantal grote stappen gezet. General Manager Alicia Bruintjes vertelt dat ze eerder klaar was met de voorbereidingen voor het seizoen. ‘We konden daarom al eerder open’.

Eigenaar Joop van der Vaart knikt, en voegt toe: ‘Sommigen stonden op woensdag al te popelen om ons ijs te halen. Toen was dat nog niet mogelijk, omdat we pas vrijdag open gingen. Gelukkig kunnen mensen nu iedere dag langskomen’.

In de winterstop zijn Joop en Alicia druk bezig geweest met het maken van nieuwe ijssmaken. Nu de winkel open is kunnen klanten deze proberen. Zo zijn er smaken als kokos sorbet, perzik en zelfs monchou met kers en bastognesmaak bij gekomen. Het aantal smaken staat nu op zeventig.

Helemaal vegan

‘De kokos sorbet is helemaal vegan’, legt Joop uit. Zo zijn er nog wel twintig andere vegan smaken waaruit te kiezen valt. En dat is niet het enige. Alicia: ‘Je kan bij ons ook lactose-, gluten-, ei-, noten- én sojavrij ijs halen. Daarnaast is ook alles halal. We gebruiken namelijk alleen maar plantaardige producten. Door een handig stipjessysteem op de ijskaartjes is het makkelijk te zien welke smaak voor jou geschikt is.’

Zelf gemaakt ijs

Alle zeventig smaken worden door Billy’s zelf gemaakt. Dat is een grote stap voor de zaak en er komt veel logistiek bij kijken. Maar Joop gaat samen met zijn team graag de uitdaging aan. ‘Sommigen verklaren ons voor gek met onze zeventig smaken. Toch bewijzen we graag het tegendeel. Soms zullen we voor een grote opgave staan, maar wat wij doen is zeker mogelijk.’

Nu Billy’s is overgestapt op het volledig zelf maken van het ijs, is er veel meer mogelijk. Alle smaken kunnen ze namelijk gebruiken in hun ijstaarten. Iedereen kan daardoor een eigen ijstaart samenstellen. ‘Dit kan met één, of twee smaken. We kunnen bruidsijstaarten, verjaardagsijstaarten, of juist compleet wat anders maken. Alles is mogelijk. Ik vraag altijd naar de wens van de klant, om zo het beste resultaat te kunnen maken.’ Alicia vindt het enorm leuk om deze ijstaarten te maken. ‘IJstaarten maken is mijn passie. Ik word al enthousiast van het uitzoeken van de decoratie,’ lacht ze. Joop vertelt dat de vraag voor ijstaarten zelfs vanuit de horeca hoog was.

Makkelijker te bewaren

‘Maar nu kan de horeca onze ijstaarten op hun dessertkaart zetten. Ze zijn namelijk veel makkelijker te bewaren dan schepijs dat keer op keer uit de vriezer wordt gehaald. De kwaliteit gaat daardoor omlaag. Bij ijstaart verandert die kwaliteit niet. Het is al voorgesneden en kan dus veel beter gebruikt worden door de horeca. Ze kunnen de smaken zelf ook samenstellen op de manier die bij hun gasten passen en garneren hoe zij het willen.’Alicia en Joop hebben zin in het komende seizoen. ‘Het begint al leuk te lopen en we mogen mensen ook weer buiten bij ons op de bankjes zitten. Dat is toch heerlijk!’En nog iets om naar uit te kijken: in april bestaat Billy’s tien jaar. Deze dag valt op Koningsdag, 27 april. ‘Toen ik begon had ik nog nooit ijs geschept en werkte me nog net geen blaren op de handen als het druk was,’ grapt hij. Tien jaar later is Billy’s een begrip in Lelystad, en een plek waar Joop trots op is.

www.billyslelystad.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu