Aangeboden door: internetten.nl

Besparen op thuiswerken? De tips!

Foto: Canva

Thuiswerken was een unicum, totdat we opeens wereldwijd werden getroffen door een pandemie. Van de uitzondering gingen we naar de regel. In het begin werd het door velen omarmd en gezien als iets tijdelijks, maar daar zijn de meningen inmiddels wel over veranderd. Thuiswerken is binnen veel kantoren de norm geworden. Nog steeds vinden veel werknemers dit een welkome afwisseling van werken op kantoor, maar er ontstaat ook een tegengeluid.

Met de stijgende kosten voor praktisch alles, van de gas- en elektrarekening tot die van de boodschappen, wordt het verschil met op kantoor werken wel steeds groter. Dan hoeft immers niet de hele dag de verwarming aan, trakteert de baas altijd op koffie, en loopt een wc-bezoek niet in de (toilet)papieren. Kortom, thuiswerken wordt duurder. Sommige bazen vergoeden iets, maar vaak lang niet alles. Daarom een aantal tips op een rij waarmee jij thuiswerken voordelig kunt maken.

Goed online

Goed internet is een basisvoorwaarde om thuis goed je werk te kunnen doen. Er zit wel verschil in de ene en de andere provider. Daarom is het goed om alles op een rijtje te zetten. Het begint ermee om eerst goed je eigen wensen, voorkeuren en behoeften in kaart te brengen. Zo is het van belang of jij de enige bent die gebruik maakt van het netwerk of dat je hele gezin thuis online is. Ga niet naar één aanbieder maar spreid je kansen en kijk op een onafhankelijke vergelijker zoals internetten.nl . Daar vind je een eerlijk overzicht van alle aanbieders inclusief hun huidige aanbiedingen. Hier geldt ook zoals bij vele zaken; overstappen loont.

Doe groot

Nu jij en misschien jouw huisgenoten structureel meer thuis zijn, is het ook slim om grootser in te gaan slaan. Je hierin verdiepen kan al snel honderden euro’s per jaar opleveren. Kijk waar je jouw favoriete koffie in bulk kunt inslaan. Sommige groothandels zijn ook toegankelijk voor particulieren, en ook de 1+1 gratis acties bij reguliere supermarkten kunnen enorm verschil maken. Check hiervoor wekelijk folders, deze zijn tegenwoordig eenvoudig allemaal online te vinden.

Warm gericht

Waarschijnlijk zit je bij een dag thuiswerken op je werkkamer, dit is vaak één ruimte. Het is dan ook niet nodig om hier het hele huis voor te verwarmen. Het is in een woning echter vaak lastig om gericht één vertrek te verwarmen en de rest niet. De oplossing hiervoor is eenvoudig, investeer in een elektrische manier van verwarmen. Door een straal- of infraroodkachel aan te schaffen kun jij gericht een plek verwarmen via elektriciteit en staat niet de hele dag de verwarming aan. In tijden van torenhoge gasprijzen gaat dit enorm verschil maken.

Deel je kantoor

Ook een goede tip die ook nog eens gezellig is; deel je kantoor! Werk de ene dag in het huis van een (thuiswerkende) vriend of vriendin en wissel dit af. Het is een stuk gezelliger, want je kunt hiermee je eigen collega’s uitkiezen. Daarnaast is het qua stookkosten een stuk voordeliger. Kies dan wel weer voor iemand die in de buurt woont, want anders ben je weer veel kwijt aan reiskosten.

Vraag je werkgever

Je werkgever bespaart ontzettend doordat jij thuiswerkt. Zo hoeft hij geen reiskostenvergoeding te betalen, kan hij een kleiner kantoor gaan gebruiken, heeft hij minder kosten aan facilitaire zaken zoals koffie, en bespaart hij op de vaste lasten van kantoor. Hier mag best iets tegenover staan. Het vraagt natuurlijk van werknemers best veel om een hele ruimte in hun huis te creëren om te kunnen werken. Veel werkgevers compenseren wel iets, maar dit is vaak niet heel ruim. Ga met je werkgever in overleg en geef aan wat jij nodig hebt. Ook een mooi moment om eens over je salaris te onderhandelen!

Kortom, thuiswerken heeft voordelen maar ook zeker nadelen. Deze nadelen zijn niet alleen op sociaal vlak maar ook zeker op financieel gebied. Op deze kosten kun je enerzijds zelfstandig besparen, maar schroom ook niet om het gesprek met je werkgever aan te gaan. Een fijne werkrelatie moet van twee kanten komen, ook waar het gaat om de financiën!

Nieuws

menu