Ben van de Ven nieuwe neemt stokje over van Rini Schoutsen als directeur van OMALA

Ben van de Ven.

Ben van de Ven. Foto: OMALA

Rini Schoutsen nam maandag na ruim twee jaar afscheid als directeur van Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA). Tijdens de LAB barbecue introduceerde zij Ben van de Ven als nieuwe directeur.

Geen makkelijke tijd

Ruim twee jaar is Rini Schoutsen directeur geweest van OMALA. Niet bepaald een makkelijke tijd om directeur in te zijn, omdat in deze periode de wereld op z’n kop stond. Toch heeft zij veel voor LAB kunnen betekenen. Van het contracteren van nieuwe bedrijven, naar het opzetten van duurzame initiatieven en het herinrichten van de infrastructuur. Rini: ‘Met trots draag ik het stokje over aan Ben. Hij gaat zich inzetten op de uitbreiding en de verdere uitrol van onder andere Flight District II en LAB 2. Hem wens ik heel veel succes toe’.

Met veel ervaring in de vastgoed- en gebiedsontwikkeling is Ben van de Ven gerekruteerd voor de functie van directeur bij OMALA. Met focus op Flight District II en het Masterplan voor LAB 2 gerelateerd aan een visie op duurzaamheid en leefbaarheid is Ben afgelopen weken al aan de slag gegaan voor OMALA. ‘Rini heeft veel moois gedaan voor LAB en nu wordt het tijd om deze successen verder uit te dragen. Zo mogen we veel nieuwe bedrijven verwelkomen op Flight District II en hopelijk in de toekomst op LAB 2. Aan mij de taak om dit proces te begeleiden en ervoor te zorgen dat er bedrijven vestigen die niet alleen goed zijn voor Flevoland, maar ook voor de inwoners van Lelystad. Niet alleen op werkgebied, maar ook het dusdanig inrichten van het bedrijventerrein waar mensen ook graag komen om te werken. Samen met de gemeente Lelystad en de provincie Flevoland zetten we hier ons volledig voor in. Vanuit OMALA willen we de kwartiermakers zijn en vanuit LAB hét visitekaartje van en voor (toekomstige) bedrijven’.

Lelystad Airport Businesspark (LAB)

Ontwikkelingsmaatschappij Airport Lelystad Almere (OMALA) is de gebiedsontwikkelaar van Lelystad Airport Businesspark (LAB); een dynamische plek waar innovatie en duurzaamheid centraal staat en waar ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen. LAB fungeert als een springplank naar Europa en de rest van de wereld. Het is een initiatief van de gemeenten Lelystad en Almere en de provincie Flevoland.