BModesto uit Lelystad overgenomen door Ierse Uniphar Group

Uniphar betaalt in totaal 75 miljoen euro voor het Lelystadse BModesto. Foto: BModesto

De Lelystadse ondernemer Michael Hendriks (34) heeft zijn onderneming BModesto, gespecialiseerd in de parallelle import van medicijnen en medische hulpmiddelen, verkocht aan het Ierse bedrijf Uniphar. De Ieren betalen in totaal 75 miljoen euro voor de onderneming die Hendriks in 2014 startte.

Uniphar is een wereldwijde partner voor farmaceutische en MedTech-fabrikanten met meer dan 1,9 miljard euro omzet en heeft klanten in meer dan 160 verschillende landen.

De missie van Uniphar, een betere toegang tot geneesmiddelen voor patiënten in Europa en de rest van de wereld, sluit goed aan op de missie van de BModesto Group, een betere beschikbaarheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van wereldwijde zorgmiddelen.

BModesto zet haar activiteiten onder dezelfde naam en met hetzelfde team voort. Michael Hendriks zal zijn huidige rol als algemeen directeur voortzetten. Mede-eigenaar Roy van Voorst legt zijn huidige rol als algemeen directeur naast zich neer, maar blijft als consultant aan de organisatie verbonden. Bovenal behoudt BModesto de volledige regie over de in- en verkoop om zo optimale inkoopcondities voor de Nederlandse klanten te blijven realiseren.

Hendriks: ‘Met de overname verwerven we extra expertise en kennis vanuit Uniphar’s Product Access divisie. Als onderdeel van de Uniphar Group verwachten we een nog grotere bijdrage te kunnen leveren in de beschikbaarheid van geneesmiddelen’.

Nieuws

menu