Aangeboden door: geld.nl

Autoverzekering afsluiten in Flevoland

Foto:unsplash

Het aantal auto’s in Nederland neemt al een hele tijd toe, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek. Meer auto’s op de weg betekent dat er procentueel gezien meer kans is op ongevallen.

Daarom is de juiste autoverzekering afsluiten in Flevoland (en de rest van Nederland) een goed idee. Er zijn verschillende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Hoe weet je welke dekking je nodig hebt en of je moet gaan voor aanvullende verzekeringen? We zochten het voor je uit. Met de tips in dit artikel is het gemakkelijker om als Flevolander een autoverzekering af te sluiten die bij je past.

WA-dekking is verplicht voor autobezitters

Wat je in ieder geval moet weten, is dat een standaard WA-dekking in alle gevallen verplicht is wanneer je over een auto beschikt. Mocht je onverhoopt een ongeluk veroorzaken en schade aanrichten aan een andere auto, dan dekt de WA-dekking de kosten van deze schade. Deze dekking wordt aangeraden voor auto’s die ouder zijn dan tien jaar.

Heb je net een compleet nieuwe auto gekocht? Dan is het aan te raden om voor een WA + volledig casco dekking te gaan. Daarmee heb je een ruime dekking, ook voor schade die aan jouw auto wordt aangericht. Ben je zelf de aansprakelijke partij? Zelfs dan zit je in de meeste gevallen met een WA + volledig casco dekking goed. Is je auto tussen de drie en acht jaar oud? Dan is een WA + beperkt casco dekking vaak voldoende. Hierbij krijg je enkel schade aan je eigen auto vergoed die niet door je eigen schuld zijn ontstaan. Denk aan stormschade, brandschade of diefstal.

Vergelijk voor goedkoopste autoverzekering

Weet je eenmaal welke dekking je neemt of nodig hebt, dan wil je natuurlijk de goedkoopste autoverzekering . Deze vind je door te beginnen met het vergelijken van autoverzekeringen. Er zijn namelijk zoveel aanbieders op het gebied van (auto)verzekeringen te vinden dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Handmatig op zoek gaan naar de beste deal kan, maar kost veel tijd en energie.

Door een online vergelijker te gebruiken, weet je binnen no time waar je de goedkoopste autoverzekering kunt vinden. Omdat je auto ieder jaar ouder wordt of omdat je minder of meer rijdt, raden we je aan om ieder jaar de verzekering voor je auto na te kijken. Op die manier kun je altijd de goedkoopste autoverzekering scoren die op dat moment het beste bij de leeftijd en de staat van je auto past. Dat scheelt je uiteindelijk veel geld.

Let op je eigen risico bij een autoverzekering

Bij iedere autoverzekering heb je te maken met een eigen risico. Dat is het deel van de schade die je zelf betaalt. De meeste verzekeraars bieden een eigen risico aan dat ligt tussen de € 100 en € 150. Maar: je kunt ook zelf je eigen risico kiezen, waarbij je bijvoorbeeld gaat voor een hoger eigen risico. Doe je dat, dan ontvang je een aantrekkelijke korting op de maandelijkse premie van je autoverzekering. Voor veel automobilisten is dit een prima optie omdat je zo flink wat geld kunt besparen en alsnog voor de goedkoopste autoverzekering kunt gaan.

Vind je je eigen risico juist al te hoog? Dan kun je deze omlaag schroeven in ruil voor een toeslag op je maandelijkse premie. Dat betekent dus dat je iedere maand meer moet betalen dan wanneer je je eigen risico hoger hebt. Wat hierbij goed is om te weten, is dat er alleen sprake is van een eigen risico wanneer je schade hebt aan je eigen auto. Ben je verantwoordelijk voor schade aan een auto van een ander? Dan hoef je daar geen eigen risico voor te betalen.

Ga je voor extra verzekeringen of niet?

Wanneer je een autoverzekering afsluit, krijg je de keuze om aanvullende verzekeringen of dekkingen af te nemen. Ga je bijvoorbeeld vaak met je auto naar het buitenland? Controleer in dat geval of schade in het buitenland wordt gedekt door je verzekering. Dat geldt ook voor vervangend vervoer en service bij autopech. Zo’n extra dekking is handig voor mensen die regelmatig in het buitenland rijden voor vakantie of werk. Waar je ook nog voor kunt kiezen, is een inzittendenverzekering.

Hierbij heb je de keuze uit een ongevallenverzekering en een schadeverzekering voor inzittenden. De eerste dekking keert een vast bedrag uit wanneer een ongeluk zorgt voor blijvende invaliditeit of het overlijden van een inzittende. De tweede dekking zorgt voor een vergoeding van de daadwerkelijk geleden schade. In het geval van schade is een medepassagier standaard meeverzekerd bij een WA-verzekering. Hierbij kan de vergoeding alleen worden toegekend wanneer het duidelijk is wie de schade of het ongeluk heeft veroorzaakt. Let daar dus goed op bij een autoverzekering afsluiten in Flevoland.

Nieuws

menu