Aangeboden door: allianzdirect.nl

5 tips voor een goedkopere woonverzekering

Foto: pexels.com

Het vinden van een goedkope woonverzekering kan een uitdaging lijken. Gelukkig zijn er tal van tips die kunnen helpen om je premie te verlagen zonder concessies te doen aan de dekking die je nodig hebt. Onthoud dat de goedkoopste deal je misschien niet de dekking geeft die je nodig hebt of de meeste besparingen op de lange termijn, dus doe goed onderzoek voordat je een huisverzekering afsluit. Daarnaast raden we aan om gebruik te maken van de onderstaande tips bij het afsluiten van je opstal- en/of inboedelverzekering zodat je hopelijk geld kunt besparen!

Verhoog het eigen risico

Het vrijwillig eigen risico is het bedrag dat je afspreekt voor een claim naast het verplichte eigen risico dat door je verzekeraar is vastgesteld. Als je ervoor kiest om bij het afsluiten van een opstal- of inboedelverzekering een hoger vrijwillig eigen risico te betalen, krijg je mogelijk een lagere premie. Zorg er altijd voor dat je het vrijwillig eigen risico vaststelt op een bedrag dat je je zou kunnen veroorloven als je een claim zou moeten indienen.

Betaal jaarlijks

Maandelijks betalen is bijna altijd duurder dan het vooraf betalen van je inboedelverzekering in één keer. Er wordt zelfs geschat dat maandelijkse betalingen de premie met gemiddeld ongeveer 10% verhogen. Dat komt omdat je verzekeringsmaatschappij je in feite de kosten van je polis gedurende de looptijd ‘leent’ en dus rente in rekening brengt over het bedrag. Niet elke verzekeraar doet dit overigens. Bij sommige kun je de kosten over 12 maanden spreiden zonder meer te betalen. Als je de kosten van het vooraf betalen van het volledige bedrag niet kunt betalen, kan dit een beslissende factor zijn in het beleid dat je kiest.

Bouw een no-claimkorting op

Een no-claimkorting, ofwel een no-claimbonus, is een beloning voor het niet claimen van je opstalverzekering. Als je 12 maanden lang geen claim indient, krijg je geld van de dekking van je volgende jaar. Hoe meer jaren je gaat zonder te claimen, hoe groter de korting. Als je een claim indient, kun je je no-claimbonus kwijtraken. In sommige gevallen, als je overweegt een kleine verzekeringsclaim in te dienen, kan het op de lange termijn beter uitpakken om de reparatie- of vervangingskosten zelf te betalen en je no-claimkorting intact te houden.

Bundel een opstal- en inboedelverzekering

Je kunt ervoor kiezen om uw opstal- en inboedelverzekering in één polis af te sluiten, of losse polissen te nemen die alleen het gebouw of alleen de inboedel dekken. Als je zowel een opstal- als een inboedelverzekering nodig hebt, is het meestal goedkoper om ze samen, in een bundel, bij één aanbieder af te sluiten - zo blijkt uit onderzoek naar de kosten van een woonverzekering.

Let op administratiekosten

Verzekeraars kunnen je administratiekosten in rekening brengen voor het wijzigen van je polisgegevens, zoals het wijzigen van de Incasso-opdracht als je van bank verandert, of het toevoegen of verwijderen van dekkingen. In sommige gevallen kan het betalen van een klein bedrag meer voor een polis die minder administratiekosten in rekening brengt je op de lange termijn meer besparen.

Nieuws

menu