Zomerconcerten Kamerkoor Lelystad in boerenschuur

Elisabeth Blom. Foto: Sjaak Verboom

Kamerkoor Lelystad heeft voor haar zomerconcerten wel heel bijzondere concertzalen uitgezocht in de polder. Zaterdag 25 juni om 20.00 uur zingt het koor in een gigantische boerenschuur aan de Hondweg 23 in Dronten en zaterdag 2 juli om 15.30 uur in de oorspronkelijke aardappelschuur van BoerKok in Lelystad.

‘Zo’n grote schuur is geknipt voor ons zomerconcert,’ zegt Elisabeth Blom, dirigent van het Kamerkoor. ‘Het buitengevoel, de ambiance van een boerderij, met zwaluwen die kwetterend in- en uitvliegen, passen heel goed bij het concertthema ‘Songs of Nature’.’

In verschillende talen

Het koor zingt composities van Dvořák, Fauré, Brahms en Holst in verschillende talen: Tsjechisch, Frans, Duits en Engels. Muziek over verlangen en vrees, schoonheid, liefde en natuur, uit de bloeitijd van de romantiek, iets meer dan eeuw geleden, met virtuoze pianobegeleiding door Ernst Paul Fuchs. Van Gabriel Fauré zingt het kamerkoor niet alleen het fameuze ‘Cantique de Jean Racine’, maar ook, als slotstuk, het sublieme, complexe ‘Les Djinns’ (de Geesten), een gedicht van Victor Hugo op muziek.

Afscheid Elisabeth Blom

Dit is de laatste keer dat Kamerkoor Lelystad geleid wordt door Elisabeth Blom. Zij neemt met deze zomerconcerten afscheid als vaste dirigent. De komende tijd gaat Elisabeth Blom zich meer richten op haar activiteiten als sopraan in topkoren als Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor, en vooral ook als muzikaal leider van het vorig jaar door haar opgerichte Hollands Collectief.

Kamerkoor Lelystad gaat na de zomer een nieuwe fase in met een nieuwe dirigent. Maar eerst deze zomerconcerten. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het koor.

Nieuws

Meest gelezen

menu