Wouter Hamel in het schemerlicht in De Meerpaal

Wouter Hamel. Foto: Diederick Bulstra Photography

De voorstelling ‘Little Torch’ van Wouter Hamel, vrijdag 21 april om 20.15 uur te zien in theater De Meerpaal in Dronten, speelt zich af in het schemerlicht. Met vaste krachten Thierry Castel en Sven Happel wordt het spanningsveld tussen het oude en moderne verkend: liedjes die achteloos bewegen tussen de jazzy Lounge Lizards van vervlogen tijden en de donkere, klamme nachtclubs van vandaag.

Voor de show wordt volop gebruik gemaakt van de theatersetting: met elektronische en akoestische instrumenten geven Hamel en zijn bandleden eigentijdse invloeden een romantische draai. Op sommige punten hoor je Wouter Hamel op zijn intiemst: zijn stem krijgt de ruimte om iedere lettergreep door je lichaam te laten tintelen.

Opzwepende climax

Langzaam maar zeker ontkurkt het optreden van Wouter Hamel tot een opzwepende climax. Muziek met één been in het glansrijke, vlugge leven in de grote stad en met de ander in het zand op een tropisch paradijs, waar de golven je enkels strelen.

De recensies zijn positief. ‘Little Torch is ongrijpbaar en fascinerend, nummers die gaan van klein waakvlammetje tot bosbrand,’ aldus Musicmaker. ‘Hak’s gelaagde samples kleuren Hamels muziek maar zijn jazzy popsound is niet ondergesneeuwd, het resultaat fascineert en betovert,’ schreef Soundz.

Nieuws

Meest gelezen

menu