Werk Lies Siepel te zien in Polikliniek Dronten

Werk van Lies Siepel. Illustratie: Lies Siepel

In de gangen van de Polikliniek aan Het Zwarte Water 77-83 in Dronten is tot en met 25 december al het teken- en schilderwerk van Lies Siepel uit Dronten te bewonderen.

Lies Siepel tekent sinds 2015. Ze was eerst nog op zoek naar de juiste technieken maar weet inmiddels wat ze wil; realistisch tekenen en dan vooral dieren. Ze tekent met pastelpotloden en pastelkrijt op pastelmat. Pastelmat is een papiersoort met een ruwe oppervlakte, hierdoor kan je vele lagen krijt over elkaar heen tekenen. Op deze manier kan je een hele mooie diepte in je werk creëren.

Tekenles

Sinds 2018 heeft de Drontense tekenles van Diana Diepmaat uit Dronten. Tijdens de corona-periode heeft ze de lessen online doorgezet bij Anne-Baukje (realisme in portret). Zowel Diana als Anne-Baukje hebben haar de fijne kneepjes geleerd door vooral goed te kijken naar wat je wilt tekenen.

Tijdens de les is Lies Siepel bezig om ook andere materialen te gebruiken, maar ze wil wel in de dierenwereld blijven en haar tekeningen omzetten naar dierportretten met kleurpotloden en later met olieverf.

Werkdagen

De werken zijn tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur te bekijken. Wie een huisdier wil laten tekenen kan contact opnemen via telefoonnummer 06-39104808.

Nieuws

menu