Waylon zingt in het Nederlands in De Meerpaal

Waylon. Foto: Artist Intelligence

Waylon treedt vrijdag 28 april om 20.00 uur op in theater De Meerpaal met zijn voorstelling ‘Gewoon Willem’.

Het is een oer-Hollandse naam, Willem, maar ook de naam van één van Nederlands grootste muzikale talenten, die besloot zijn naam te veranderen in Waylon.

Persoonlijke missie

De man die het als een persoonlijke missie zag om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen met als één van de hoogtepunten; een tweede plek op het Eurovisie Song Festival met ‘Calm after the Storm’.

De Lage Landen die hem echter steeds beter passen. Uiteindelijk is hij ook ‘Gewoon Willem’, een man uit de Apeldoornse klei getrokken. Daar lag dan ook de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij dit in een andere taal maar dat vindt hij niet langer nodig.

Eerbetoon aan zijn wortels

Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang dat hoort bij het ouder worden. Deze levensloop schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal met de poëzie die hoort bij een levenslied. ‘Gewoon Willem’ heet dan ook zijn nieuwe album. Want gewoon is hij ook altijd gebleven.

Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep. Een album dat om uitleg vraagt.

Tekst en uitleg

In zijn theatershow ‘Gewoon Willem’ geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld, die graag het gesprek aangaat met zijn publiek. En dit met alle liefde trakteert op liedjes in zijn moerstaal.

Het is een theatershow die de muziek eert die hem gered heeft van het leven. Van Robert Long tot Andre Hazes, alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij. Hun schatkamers aan repertoire verrijkt met mooie eigen liedjes brengt hij ten gehore tijdens zijn theatershow.

Nieuws

Meest gelezen

menu