Vrijdag Blijdag over elektriciteit

Alles leren over elektriciteit in de bibliotheek. Marek Piwnicki/Unsplash

Biddinghuizen - Iedereen weet dat het geen goed idee is om je vingers in het stopcontact te steken. Een menselijk lichaam geleidt namelijk elektriciteit. Welke materialen zijn nog meer goede geleiders?

Onderzoeken

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen dit vrijdag 16 juli tussen 15.00 en 16.00 uur onderzoeken tijdens Vrijdag Blijdag in de Flevomeer Bibliotheek Biddinghuizen. Gratis kaartjes zijn te krijgen via de website van de Flevomeer Bibliotheek.

Deelnemers aan deze Vrijdag Blijdag testen geleiders met behulp van een plasmabol. Ze maken een menselijke stroomkring en gaan vervolgens over op het ‘echte werk’: testen hoe een energiebron, een apparaat en geleiders met elkaar te verbinden om stroom te creëren. Gepoogd wordt een lampje te laten branden.

Vrijdag Blijdag in de zomer

Normaalgesproken zijn er geen Vrijdag Blijdagen in de zomervakantie. Omdat er in het voorjaar geen Vrijdag Blijdag-activiteiten waren, zijn deze doorgeschoven naar de zomer. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.

Nieuws

menu