Veel te doen op Tulpenfestival van 19 april tot 5 mei

De Koetsentocht langs de tulpenvelden staat ook dit jaar op het programma Foto Pim van der Maden

Creil - Het Tulpenfestival dat gehouden wordt van vrijdag 19 april tot en met zondag 5 mei heeft naast de uitgezette Tulpenroute weer haar traditionele activiteiten, zoals de Koetsentocht, de Level One 11-dorpen Steptocht en de Tank S Mozaïekroute.

Het Profytodsd Tulpenfestival wordt Goede Vrijdag 19 april geopend bij het tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 te Creil dat dagelijksopen is van 10.00 tot 17.00 uur. Het tulpenbelevingsveld is het centrale festivalterrein van het Profytodsd Tulpenfestival en is gratis toegankelijk tijdens het gehele festival. Op het tulpenbelevingsveld wandel je door een tuin met 500 verschillende soorten tulpen, maak je een selfie bij de speciaal aangelegde selfievelden en leer je over de bollenteelt. Kinderen kunnen zich uitleven in de zandbak, gemaakt van een ‘echte’ trekkerband, rijden met de traptrekker of schommelen bij de tulpen en springen op het springkussen.

Tulpen breien

In de weekenden worden er extra activiteiten georganiseerd met een belevingsmarkt met ongeveer 20 kramen, vele workshops en muziek. In het openingsweekend kun je onder andere een workshop tulpen schilderen of tulpen breien volgen, verse aardbeien uit de Noordoostpolder proeven, meedansen met dansschool Artistique op Tweede Paasdag en ponyrijden. Het pop-up grand tulip café met tulpenterras is alle dagen geopend voor een lekker koud of warm drankje en heeft een kleine kaart. Verder zijn er foodkramen met poffertjes, ijs en kip. En natuurlijk huppelen er het hele weekend paashazen rond.

Zaterdag 20 april is er een optreden van straatzangtheatergroep Sjeu uit Vollenhove. Zij brengen een programma met strijd- en levensliederen. Zondag 21 april is er een optreden van de polderband Pop-Up. Zij spelen onder andere nummers van Coldplay, De Dijk, Adèle en Marco Borsato. Beide optredens zijn gratis toegankelijk en zijn tevens bedoeld voor omwoners van het tulpenbelevingsveld.

Koetsentocht

Menvereniging de Burcht organiseert ieder jaar weer een Koetsentocht langs de tulpenvelden. Tijdens deze rit van ongeveer 15 km kun bezoekers de tulpenvelden bewonderen vanuit een koets. Onderweg wordt gestopt voor een hapje en een drankje. Dit jaar vind de Koetsentocht plaats op zaterdag 20 april en start om 13.15 uur. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen betalen 15 euro per persoon en kinderen een tientje.

Wie mee wil kan zich al aanmelden voor de tocht. Dat kan via de site van het tulpenfestival. Tank S Mozaïekroute op de kaart

Tulpenmozaïek

Ieder jaar maken enthousiaste vrijwilligers in de groendorpen in de Noordoostpolder een prachtig groot tulpenmozaïek volgens het thema van dat jaar. Dit jaar is het thema: De Gouden Eeuw. Speciaal voor de Mozaïekroute is een routekaart gemaakt. Zo zijn de mozaïeken makkelijk te volgen. De route en het gehele tulpenfestival te rijden en is te downloaden op de website.

Steptocht

Op de laatste dag van het festival, op zondag 5 mei, gaat het weer hard tegen hard in de estafetterace tijdens de Level One 11-dorpen Steptocht. De wedstrijd start bij het Tulpenbelevingsveld aan het Creilerpad 14 in Creil en gaat dan naar Espel, Tollebeek, Emmeloord, Nagele, Ens, Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest, Bant en eindigt in Rutten. Daar worden de prijswinnaars gehuldigd door de tulpenkoningin Tessa Fielt en tulpenprinses Eline van Diepen.

www.tulpenfestival.nl

Nieuws

menu