Trip down memory lane bij John Denver Tribute

Jimmy Duchateau. Foto: Michel Vanderhoven

Dat John Denver meer is dan ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’ bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in A Tribute To John Denver. Zijn theaterconcert op donderdag 19 mei om 20.15 uur in het Agora Theater is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende.

Het is een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in de teksten van Denver nog meer betekenis krijgen en de geniale muziek de aandacht die het verdient.

Geen blonde pruik en cowboyhoed

Dit jaar is het precies 25 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger overleed. Jimmy: ‘Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.’ Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en - vooruit - een westernshirt om in de sfeer te blijven. En de legendarische muziek natuurlijk, want daar draait deze voorstelling om.

Van kleine liedjes die bij ieder eigen herinneringen oproepen tot uitbundige nummers waarbij wordt uitgepakt door de hele band. Jimmy blaast hits als ‘Annie’s Song’, ‘Perhaps Love’, ‘Calypso’ en ‘Thank God I’m a Country Boy’ nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk.

Handgeschreven partituren

‘De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.’ Toch blijft Jimmy trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg.

Kaarten voor de voorstelling zijn telefonisch te bestellen via nummer 0900-0322 (zeven dagen per week van 10.00 tot 20.00 uur), per e-mail via klantenservice@agora-lelystad.nl en via de website van Agora.

Nieuws

menu