Stevie Ray Vaughan Undercover in Corneel Lelystad

Stevie Ray Vaughan Undercover doet de muziek van de Texaanse bluesgitarist herleven. Foto: Stevie Ray Vaughan Undercover

De band Stevie Ray Vaughan Undercover vertolkt zaterdag 3 september in poppodium Corneel het repertoire van de meer dan dertig jaar geleden overleden Texaanse bluesgitarist/zanger.

Stevie Ray Vaughan kwam in de nacht van 27 augustus 1990 om het leven tijdens een helikopterongeluk. Hij had die avond opgetreden op een festival, samen met sterren als Robert Cray, Buddy Guy en Erid Clapton. Zijn muziek is echter nog steeds springlevend en dat zal het publiek op 3 september merken.

Dampende blues

Met zijn band Double Trouble was Stevie Ray Vaughan verantwoordelijk voor dampende blues en zware shuffles vol vuige gitaarsolo’s, een scheurende Hammond, beukende drums en smekende zang. Dat is precies waar de leden van Stevie Ray Vaughan Undercover van houden, dus stelden ze een band samen waarmee het repertoire van ‘SRV’ gevierd wordt.

Eigen nummers van Vaughan als ‘Cold Shot’, ‘Texas Flood’, ‘Pride And Joy’, ‘Love Struck Baby’, ‘Tin Pan Alley’, ‘Couldn’t Stand The Weather’ komen ongetwijfeld voorbij, evenals zijn versies van ‘Superstition’ (Stevie Wonder) en ‘Voodoo Child’ en ‘Little Wing’ (Jimi Hendrix.

Tickets

Tickets zijn te koop via de website van Corneel.

Nieuws

menu