Poppodium Corneel zet Status Quo op voetstuk

Status Quotes. Foto: Rene Pot

Goed nieuws voor fans van Status Quo. Tributeband Status Quotes brengt zaterdag 25 juni in poppodium Corneel een eerbetoon aan de Engelse rockband.

De leden van Status Quotes zijn opgegroeid met de muziek van Status Quo en dat hoor je. Met veel respect voor de sound en feel worden Quo-krakers die de band de afgelopen zestig jaar heeft geschreven voor het voetlicht gebracht. Het publiek kan nummers verwachten als ‘Down Down’, ‘Roll Over Lay Down’ en ‘Hold You Back’, maar zeker ook albumtracks waar de hardcore Quo-fan zijn vingers bij aflikt: ‘Slow Train’, ‘Umleitung’, ‘4500 Times’, om er een paar te noemen.

Pakkende songs

De opzwepende ‘12-bar-boogie’ en de pakkende songs worden op solide wijze en met veel energie, passie en overtuiging gespeeld door Status Quotes en zorgen voor een rock & roll-feest van de eerste orde. De band speelde eerder ook al op de Quo Convention in het Engelse Minehead voor zo’n duizend uitzinnige fans en kreeg daar complimenten van Alan Lancaster en John Coghlan, de originele bassist en drummer en beiden oprichters van Status Quo.

Dicht in de buurt

Status Quotes komt zo dicht in de buurt van het originele Quo-geluid dat Alan Lancaster zei: ‘They sound just like the original, It’s good to hear those songs performed so well”. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Kaarten zijn te bestellen via de website van Corneel.

Nieuws

menu