St. Solaire brengt melancholische indiepop naar poppodium Corneel

St. Solaire. Foto: Frank van 't Hof

Wellicht doet de naam St. Solaire een belletje rinkelen bij bezoekers van Corneel. In 2017 gaf de Rotterdamse indieband op uitnodiging van het Lelystadse poppodium een akoestisch concert in de kajuit van de Batavia tijdens de Kajuitsessies. Op vrijdag 14 oktober komt de band terug, maar dan in Corneel.

De band heeft een uitgebreid palet van rijke harmonieën en goed uitgebalanceerde lagen gecreëerd, die de meeslepende vocale kwaliteiten van Geert van Emden benutten. De bandleden hebben zich al van hun beste kant laten zien op podia van TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso en op muziekfestivals als Where the Wild Things Are en Motel Mozaïque.

Voorprogramma

Ook verzorgde de band het voorprogramma van indiepop-band HAEVN en de Amerikaanse singer-songwriter Noah Guthrie. St. Solaire heeft zich dubbel en dwars bewezen als een kundige en hartverwarmende liveband.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Banner. Zijn dromerige indiefolk, die tot nu toe op twee EP’s werd vastgelegd, oogstte alleen al op Spotify meer dan een miljoen streams. Banner. heeft onder andere een Europese tournee achter de rug als voorprogramma van artiesten als Villagers, Newton Faulkner, Rhys Lewis en Tame Impala-drummer Julien Barbagallo en weet dus precies hoe hij een concertzaal moet inpakken. Ook is er een tweede voorprogramma zijn. Wie dat zal zijn houdt Corneel nog even geheim.

Nieuws

menu